همراهی وزارت نیرو با بخش خصوصــی در رفع مشکلاتــ صادراتـــ
قائم مقام وزیر نیرو در امور بین الملل و پشتیبانی صنایع آب و برق، از همراهی وزارت نیرو با بخش خصوصی در رفع مشکلات صادرات خدمات مهندسی و کالای برق کشور خبر داد.
به گزارش انرژی امروز، علیرضا دائمی، در جلسه ای که صبح امروز در محل وزارت نیرو برگزار شد، با اشاره به مهمترین محورهای عملکردی وزارت نیرو گفت: نخستین و مهمترین مساله این است که بتوانیم تعامل خود را با کشورهای همسایه ارتقا دهیم، چرا که ارتقای روابط با کشورهای همسایه میتواند منجر به توسعه صادرات کالا و خدمات فنی و مهندسی شود.
وی با بیان اینکه با توسعه صادرات خدمات فنی و مهندسی میزان اشتغال و تولید نیز افزایش مییابد، افزود: لازم است به مساله صادرات و توسعه بازارهای جدید توجه بیشتری شود.
دائمی با اشاره به بالاتر بودن ظرفیت های فنی و اجرایی صنعت برق کشور نسبت به کشورهای همسایه بیان کرد: بر اساس سند اقتصاد مقاومتی، هم اکنون صادرات برق به کشورهای همسایه در اولویت است؛ چرا که با اتصال شبکه های برق این کشورها به شبکه برق ایران، پایداری این شبکه ها افزایش می یابد و از سوی دیگر، این تبادلات موجب افزایش پایداری در شبکه برق داخلی نیز می شود.
قائم مقام وزیر نیرو با اشاره به اینکه صنعت آب و برق فقط محدود به فعالیتهای وزارت نیرو نیست، اظهار کرد: وزارت نیرو مصمم است نسبت به تقویت بخش خصوص در زمینه انرژی ورود کند .
بهمن صالحی مدیر عامل شرکت صادرات تجهیزات و خدمات صنایع آب و برق ایران (صانیر) نیز در ادامه با اشاره به اهمیت صدور خدمات فنی و مهندسی در اقتصاد کشور و توانایی شرکتهای داخلی در اجرای این امور گفت: ایران ظرفیت بالقوه برای صدور خدمات فنی مهندسی به تمام کشورها دارد.
وی درباره بیش از دو دهه فعالیت شرکت صانیر و اجرای افزون بر ۲۰۰ پروژه در منطقه و دیگر کشورها گفت: صانیر یک برند ملی و بین المللی ایرانی است که با همکاری بسیاری از پیمانکاران داخلی، کالاهای تولید ایران در بخش انرژی را به بازارهای شرق آسیا تا آمریکا و آفریقا عرضه می کند.
مدیر عامل شرکت صادرات تجهیزات و خدمات صنایع آب و برق ایران با اشاره به اهمیت صدور خدمات فنی و مهندسی در اقتصاد کشور و توانایی شرکتهای داخلی در اجرای این امور گفت: خوشبختانه شرکتهای داخلی از توانایی بالایی در صادرات خدمات فنی برخوردار هستند و تا امروز خدمات خوبی را در کشورهای خارجی ارایه دادهاند.
صالحی تاکید کرد: موفقیت در بازارهای صادراتی میتواند زمینه ساز افزایش اقتدار و توان ملی ما از منظر سیاسی و فرهنگی در جهان باشد و صانیر به عنوان یک شرکت بین المللی ، توانسته در خارج از مرزها نماینده شایسته ای برای کشور باشد و علاوه بر آن، در پیوند ظرفیت های اقتصادی ایران به کشورهای همسایه نیز نقش ویژه ای ایفا کرده است.
مدیر عامل صانیر ضمن اشاره به راههای افزایش توان شرکتهای ایرانی در توسعه صادرات و خدمات فنی و مهندسی به خارج از کشور، ادامه داد: همکاری بین شرکتهای ایرانی و ایجاد کنسرسیومهایی میان آنها میتواند باعث افزایش توان بازیگری آنها در بازارهای این صنعت در منطقه شود و شرکت صانیر آمادگی خود را برای بستر سازی، هماهنگ کردن و مشارکت دادن شرکت های پیمانکار داخلی در حوزه های مختلف خدمات فنی مهندسی اعلام می کند.
صادرات خدمات فنی و مهندسیِ صنعت آب و برق در سال های ۱۳۹۲ تا پایان ۹ ماهه سال ۱۳۹۵ به ۴.۵ میلیارد دلار رسید.
بر اساس آمارهای سازمان توسعه تجارت، ارزش صادرات خدمات فنی و مهندسی در سال ۱۳۹۳ یک میلیارد و ۲۶ میلیون دلار، در سال ۹۴ دو میلیارد و ۲۵۷ میلیون دلار و در سال ۱۳۹۵ دو میلیارد و ۱۸۷ میلیون دلار گزارش شده است.
با توجه به توانمندی ها و ظرفیت های ایجاد شده در صنعت آب و برق کشور – که در صورت حمایت اصولی و رفع موانع موجود می تواند رقمی معادل ۲۰ میلیارد دلار درآمد ارزی را به خود اختصاص دهد- در دولت یازدهم مرکز توسعه صادرات و پشتیبانی منابع آب و برق در ساختار وزارت نیرو ایجاد شد.
این امر منجر به افزایش صادرات خدمات فنی و مهندسی صنعت آب و برق شده است؛ چانچه به استناد گزارش سازمان توسعه تجارت، بخش نیرو در صادرات خدمات فنی و مهندسی در سالهای ۱۳۹۲ تا ۱۳۹۵ رتبه نخست را کسب کرده است.
بر اساس گزارش های رسمی، سهم صادرات خدمات فنی و مهندسی صنعت آب و برق در سال ۱۳۹۲ به میزان ۴۷ درصد، سال ۱۳۹۳ به میزان ۶۲ درصد، سال ۱۳۹۴ به میزان ۹۸ درصد و در ۹ ماه سال ۱۳۹۵ به میزان ۴۸ درصد از کل صادرات خدمات فنی و مهندسی کشور اعلام شده است.
حمید چیت چیان وزیر نیرو اردیبهشت ماه امسال در همایش تقدیر از صادرکنندگان تجهیزات و خدمات فنی و مهندسی صنعت آب و برق، در این ارتباط گفت: خوشبختانه از سال ۱۳۹۲ تا پایان سال ۱۳۹۵ شرکتهای فعال در این صنعت توانستهاند بیش از ۹۴ پروژه را در کشورهای مختلف با ارزشی بالغ بر ۴.۵ میلیارد دلار اجرا کنند