نشست چالشها و راهکارهای موجود برای تحقق اهداف صادراتی صنعت برق کشور
نشست چالشها و راهکارهای موجود برای تحقق اهداف صادراتی صنعت برق کشور با حضور علیرضا دائمی، معاون وزیر نیرو در امور بینالملل، در جریان نمایشگاه بینالمللی صنعت برق برگزار شد.
به گزارش خبرنگار نیروی «انرژی امروز»، در این نشست یکی از تولیدکنندگان با اشاره به فقدان دیپلماسی سیاسی گفت: ما هنوز به فرهنگ صادرات نرسیدیم؛ اما باید با هم باشیم و جوینت شویم.
یکی از کارشناسان بازار یک شرکت نمونه صادراتی نیز اظهار کرد: ما نیازمند حمایت و تایید دولت هستیم. از سوی دیگر اتحادیه و سندیکا باید ما را به هیاتهای خارجی معرفی کنند.
یکی از حاضرین نیز با تاکید بر اینکه «در پایش صورت گرفته مشخص شروع که ۲۲ مانع برای صادرات وجود دارد»، گفت: باید تلاش کنیم ادبیات ما ادبیات صادراتی باشد؛ اما مشکلات بیرونی را هم باید ببینیم. مشکلات دولتی هم بسیار است. باید پنجره واحد وجود داشته باشد و خودمان با خودمان رقابت نکنیم.
بهنام حقیقی، مدیر ارتباطات گروه مپنا، نیز در این نشست گفت: هوشمندی الگوی تکرار شدنی از اندیشه است. اگر قرار است توسعه صادرات داشته باشیم؛ باید به آن خوب بیاندیشیم و خوب درکش کنیم. ما باید وارد عمل شویم و نشستهای اینچنینی مقدمه اندیشه است. ما در بسیاری از اقداماتی که انجام میدهیم؛ ابعاد گسترده موضوع را نمیبینیم. اگر قرار است صنعت برق کشور را نجات دهیم، باید هوشمندانه به موضوع نگاه کنیم و حتما به مرحله عمل برسیم.
علیرضا دائمی نیز در سخنان خود با تاکید بر اینکه «یکی از دوستان گفتهاند که به ناله کار انجام نمیشود»، گفت: همه بحثها در راستای عملیاتی شدن راهکارها است.
وی افزود: از سوی صادرکنندگان موضوعاتی چون ریسک و بازده، انسجام صادرات، یکپارچگی، درخواست تخصیص تسهیلات کم بهره مطرح شده است. در همه جای دنیا موضوع ارائه تسهیلات کمبهره مطرح است، در ایران تسهیلات از ۸ درصد در بخش کشاورزی، ۱۴ درصدی در بخش صنعت تا ۲۸ درصدی داریم.
معاون وزیر نیرو در امور بینالملل با بیان اینکه «فرایند صادرات تدریجی است»، تصریح کرد: باید زیرساخت ها را ایجاد کنیم. از سوی دیگر، تحولات تندی در منطقه صورت میگیرد که بر اساس آن، باید استراتژی خود را تعریف کنیم.
دائمی افزود: باید دستور العمل ها را بهتدریج اصلاح کنیم تا از صادرکننده نفت به صادرکننده کالا تبدیل شویم.