ضرورت حضور شرکتهای بزرگ خارجی در صنعت برق
رییس سندیکای برق ایران میگوید، یکی از اهداف اصلی دولت دوازدهم باید ایجاد بستر مناسب برای جلب و جذب سرمایهگذاران خارجی از نوع مثبت و مولد آن باشد.
علیرضا کلاهی افزود: حضور سرمایهگذار خارجی به نفع اقتصاد کشور است و این موضوع فقط به تامین سرمایه مربوط نمی شود.
به گفته این فعال بخش خصوصی، امروز شاید اصلی ترین نیاز صنعت کشور بحث مدیریت، قرار گرفتن در زنجیره تامین جهانی و افزایش بهره وری باشد. در این مسیر، حضور شرکتهای بزرگ خارجی میتوان راه میانبری برای رسیدن به اهداف ایجاد کند.
کلاهی تصریح کرد: بر این اساس، یکی از اهداف اصلی دولت دوازدهم باید ایجاد بستر مناسب برای جلب و جذب سرمایهگذاران خارجی از نوع مثبت و مولد آن باشد، نه فاینانس، استقراض و صرفا آوردن پول در حوزههای نفت، گاز و معادن، بلکه در حوزه صنایع دارای ارزش افزوده مولد.
وی اظهار داشت: واقعیت این است که تا وقتی علائم و سیگنالهای اقتصادی (حتی برای فعالان ایرانی) «توجیه نداشتن سرمایهگذاری در صنایع دارای ارزش افزوده» باشد و به سمت صنایع بالادستی و مواد خام برویم، انتظار بر این است که خارجیها نیز در همین صنایع سرمایهگذاری کنند.
رییس سندیکای برق ایران تاکید کرد: باید بستر کار و سیاستگذاری به گونه ای باشد که سرمایهگذاران به حضور و سرمایهگذاری در حوزههای دارای ارزش افزوده تشویق شوند.
وی یادآوری کرد: این در حالی است که صنایع بالادستی سرمایهگذاری بالایی از نظر مالی میطلبند و اثرات بیرونی بالایی (نظیر مصرف زیاد انرژی و آلایندگی) دارند.
این فعال بخش خصوصی با اشاره به خروج از رکود و دستیابی به رشد اقتصادی در دولت یازدهم، خاطرنشان کرد: متاسفانه رشد حاصل شده به دلیل اینکه در صنایع بالادستی حاصل شده، متوازن نبوده است.
وی با اشاره به مشکلات صنعت برق کشور، اظهار داشت: نبود تعادل اقتصاد صنعت برق به دلیل تکلیفی بودن قیمتهای فروش و وابستگی وزارت نیرو به بودجههای دولتی، عمده مشکلات را تشکیل میدهند.
کلاهی تصریح کرد: اشباع بازار داخلی، توسعه صادرات را برای این صنعت حیاتی کرده؛ هرچند از قابلیتهای صادراتی بالایی برخوردار بوده و ۹۵ درصد صادرات خدمات فنی و مهندسی کشور و صادرات کالایی ۶۰۰ میلیون دلاری را در سال گذشته به ثبت رسانده است.
رییس سندیکای برق ایران با اشاره به گزارش مجمع جهانی اقتصاد، رقابت پذیرنبودن (با کسب رتبه ۷۴) را مهمترین مشکل اقتصاد کشور برشمرد که پایینترین امتیازات آن نیز در شاخصهای زنجیره تامین و بازار سرمایه به ثبت رسیده است.