صادرات را به معاونت جدید اقتصادی بسپاریم

نایب رییس کمیسیون توسعه صادرات اتاق ایران گفت: اگر بخش صادرات به طور متمرکز به معاونت اقتصادی واگذار شود، شرایطی پیش خواهد آمد تا صادرکنندگان با توان بیشتری در این حوزه فعالیت کنند.
حمیدرضا صالحی در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار کرد: با توجه به آمارهای اخیر واردات و صادرات پیش بینی می‌کنیم که تا پایان سال بتوانیم به رقم ۵۰ میلیارد دلار صادرات دست پیدا کنیم. البته با توجه به برجام و اتفاقاتی که در عرصه روابط بین الملل اتفاق افتاده، انتظار بیشتری می‌توان داشت، اما هنوز مشکلات بانکی به طور کامل برطرف نشده است.
وی همچنین عنوان کرد: اکنون برخی از بانک‌ها با کشورهای اروپایی ال سی باز می‌کنند، اما باید توجه داشت که تمام هدف ما بازار اروپا نیست و اکنون کشورهایی مانند پاکستان با ما رابطه کارگزاری ندارند. این اتفاق در شرایطی رخ می‌دهد که پاکستان جزو کشورهای هدف ما محسوب می‌شود و بازار آن از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است.
صالحی با بیان این‌که لازم است بانک مرکزی در رفع مشکلات بانکی گام برداشته و این مشکل را برطرف کند، اظهار کرد: اگر این موانع برطرف شود پیش بینی ما آن است که با رشد هفت درصدی پیش بینی شده بتوان در حوزه صادرات فعالیت کرد.
نایب رییس کمیسیون توسعه صادرات اتاق بازرگانی ایران همچنین به معاونت جدید اقتصادی که در دولت ایجاد شده اشاره کرد و گفت: می‌توان این بخش را یکی از ظرفیت‌هایی دانست که باید مورد استفاده قرار گیرد. براین اساس اگر بخشی مانند صادرات به معاونت اقتصادی منتقل شود، با تمرکزی که بر روی این حوزه صورت می‌گیرد می‌توان شرایط بهتری را متصور شد، چرا که در حال حاضر برای این حوزه‌ها متولیان متعددی وجود دارد و صادرکنندگان با بخش‌های مختلف در تماس هستند.
وی ادامه داد: نکته دیگری که باید در توسعه صادرات مورد توجه قرار گیرد بحث زیرساخت‌های صادراتی از جمله نرخ ارز است که اگر این نرخ به سمت واقعی شدن پیش رود قطعا در اقتصاد کشور و بخش صادرات شرایط بهتری را شاهد خواهیم بود. اکنون نیز طبق صحبت‌هایی که معاونت صنعت، معدن و تجارت در دولت دوازدهم مطرح کرده به نظر می‌رسد تلاش‌ها در راستای واقعی شدن نرخ ارز است.
صالحی در ادامه صحبت‌های خود، اظهار کرد: نکته دیگری که باید مورد توجه قرار گیرد بحث قیمت تمام شده تولید است که این موضوع از اهمیت بسیار برخوردار بوده و به نوعی به زیرساخت‌های اقتصاد کلان یعنی نرخ ارز و بهره بانکی تسهیلات مربوط می‌شود. در این حوزه نیز اگر نرخ تسهیلات بانکی کاهش پیدا کند مطمئنا تولیدات کشور شرایط بهتری در رقابت با سایر کشورها داشته و می‌توان در کنار تولید شاهد رشد صادرات نیز باشیم.
نایب رییس کمیسیون توسعه صادرات اتاق بازرگانی ایران در پایان اظهار کرد: روابط خوب و تنش‌زدایی با کشورهای هدف نیز در توسعه صادرات از اهمیتی بالا برخوردار است، اما گاه شاهدیم که در برخی کشورها مانند پاکستان حتی صدور ویزا سخت‌تر از قبل شده است که امیدواریم با توجه به فعالیت‌های دولت جدید شاهد رفت و آمد بیشتر فعالین اقتصادی به بازارهای هدف بوده و در این عرصه بازارهای بزرگ‌تری را داشته و به اقتصادی درون‌زا و برون گرا دست پیدا کنیم.


دیدگاه‌ها

کد موجود در تصویری که مشاهده می کنید را وارد کنید
XML دیدگاه ها: RSS | Atom








معرفی فدراسیون

فدراسیون صادرات انرژی و صنایع وابسته ایران بمنظور ساماندهی تشکلی فرایندهای تولید و صادرات کالاها و خدمات صنايع انرژي ايران و حفظ توازن و نظم و فراهم کردن امکان بهره برداری بیشتر از سرمایه گذاری و تولید و همچنین استفاده و انتقال تجربیات علمی و عملی دست اندرکاران و به هنگام نمودن آن برای نیل به اهداف قانونی توسعه در حوزه صادرات كالا و خدمات حوزه انرژي ايران و دفاع از منافع مشروع اعضاء، فدراسیون صادرات انرژی و صنایع وابسته ایران به استناد بند (ک) ماده (5) قانون اتاق بازرگانی و صنایع و معادن و کشاورزی ایران تشکیل گردیده است.

ادامه مطلب

تشکل‌های عضو

ساعت سرور

امروز، آدینه 09 آذر 1403 4:00 ب.ظ

ورود به سیستم

کاربر گرامی، در صورتی که ثبت نام نکرده اید روی دکمه ثبت نام کلیک نمایید. شایان ذکر است جهت استفاده از کلیه امکانات سایت ثبت نام ضروری می باشد.


ثبت نام

ثبت نام اولیه در سیستم برای همگان رایگان می باشد