پیشنهادات سندیکا درباره برنامه همکاری‌های 25 ساله ایران و چین

سندیکای صنعت برق ایران پیشنهادات خود در خصوص پیش‌نویس برنامه همکاری‌های جامع 25 ساله ایران و چین را به معاون بین‌الملل اتاق بازرگانی صنایع، معادن و کشاورزی ایران ارائه کرد. در این گزارش پیشنهادات و ملاحظاتی در همکاری‌های حوزه‌ انرژی، همکاری منطقه‌ای، حمل و نقل و زیرساخت، صنعت معدن و تجارت مطرح شده است. 

سندیکا درباره تشویق مشارکت شرکت‌های چین در سرمایه‌گذاری و تأمین مالی طرح‌های برق و انرژی و مشارکت چین در انتقال تجربیات در زمینه تدوین برنامه راهبردی به صنعت برق ایران، پیشنهاد کرده که شرایط حقوقی و قراردادی پیشنهاد شده به سرمایه‌گذاران چینی از نظر نوع تضامین و تسهیم ریسک نباید به نحوی باشد که بین شرکت‌های چینی و ایرانی تبعیض ایجاد شود و فرصت‌های سرمایه‌گذاری باید به به‌طور یکسان برای شرکت‌های ایرانی و چینی برقرار باشد. 

در بخشی از این گزارش آمده است در زمینه همکاری‌های منطقه‌ای مانند طراحی و اجرای برنامه‌های مشترک توسعه منابع و انتقال انرژی در عراق و مشارکت چین در تولید و انتقال انرژی برق بین ایران و کشورهای همسایه تاکید شده است که در جهت حفظ سهم بازار شرکت‌های ایرانی در بازار منطقه، حداقل مشخصی برای طرف‌های ایرانی تعیین شود. ازآنجا که به دلیل تحریم‌های بانکی، صادرات کالا و خدمات به کشورهای همسایه با مشکلات عدیده‌ای در انتقال وجوه ارزی به ایران مواجه شده است، لیکن در این تفاهم‌نامه روش‌های مساعدت در انتقال منابع ارزی حاصل از صادرات به ایران باید لحاظ شود.

در حوزه نفت و انرژی، با توجه به اینکه ظرفیت شرکت‌های سازنده تجهیزات، پیمانکار و مشاور ایرانی برای اجرای پروژه‌های ساخت شبکه برق خالی است و مشارکت شرکت‌های چینی باید محدود به مشارکت مالی و سرمایه‌گذاری باشد. ورود آنها از مسیر تأمین مالی، بازار صنعت برق را به چینی‌ها واگذار کرده و به حذف شرکت ایرانی منجر خواهد شد. لذا سندیکای صنعت برق ایران پیشنهاد داده که در این برنامه جامع در بخش نفت و انرژی، حداقل سهم کالا و تجهیزات ساخت شرکت‌های ایرانی در پروژه‌ها تعیین شود. 

همچنین سندیکا تاکید کرده که با توجه به اینکه شرکت‌های ایرانی از توان کامل در ساخت و اجرای پروژه‌های نیروگاهی برخوردار بوده و صادرکننده این خدمات به شمار می روند، در سیاست‌های تشویقی نباید به نحوی عمل شود که راه برای ورود مشاوران و پیمانکاران و سازندگان چینی در پروژه‌های وزارت نیرو تسهیل و عملاً بازار کشور به این شرکت‌ها داده شود و شرکت‌های ایرانی بازار داخلی را به رقبای چینی واگذار کنند.

در گزارش سندیکا به این مساله اشاره شده که درباره همکاری در پروژه‌هایی مانند طراحی شهرک صنعتی تولید خودرو و صنایع مرتبط با آن با تمرکز بر استفاده از فناوری انرژی تجدید پذیر که در زمره فعالیت‌های صنعت، معدن و تجارت گنجانده شده است پیشنهاد می‌شود از سرمایه‌گذاران چینی برای سرمایه‌گذاری در ایجاد زنجیره تولید سلول‌های خورشیدی با هدف کسب بازارهای منطقه‌ای و صادرات محصولات آن به کشورهای منطقه استفاده شود.

به علاوه تاکید شده که در حوزه سرمایه‌گذاری در بخش انرژی‌های پاک به‌خصوص در مناطق گسترده کویری ایران و صادرات انرژی تولیدی به کشورهای همسایه و ذخیره گاز در کویر باید با لحاظ سیاست‌های محیط‌زیستی و حفاظت از گونه‌های طبیعی، از تخریب محیط‌زیست در این بخش‌ها اجتناب شود.

 


دیدگاه‌ها

کد موجود در تصویری که مشاهده می کنید را وارد کنید
XML دیدگاه ها: RSS | Atom








معرفی فدراسیون

فدراسیون صادرات انرژی و صنایع وابسته ایران بمنظور ساماندهی تشکلی فرایندهای تولید و صادرات کالاها و خدمات صنايع انرژي ايران و حفظ توازن و نظم و فراهم کردن امکان بهره برداری بیشتر از سرمایه گذاری و تولید و همچنین استفاده و انتقال تجربیات علمی و عملی دست اندرکاران و به هنگام نمودن آن برای نیل به اهداف قانونی توسعه در حوزه صادرات كالا و خدمات حوزه انرژي ايران و دفاع از منافع مشروع اعضاء، فدراسیون صادرات انرژی و صنایع وابسته ایران به استناد بند (ک) ماده (5) قانون اتاق بازرگانی و صنایع و معادن و کشاورزی ایران تشکیل گردیده است.

ادامه مطلب

انجمن‌ها و شرکت‌های عضو

ساعت سرور

امروز، پنج شنبه 07 تیر 1403 10:19 ب.ظ

ورود به سیستم

کاربر گرامی، در صورتی که ثبت نام نکرده اید روی دکمه ثبت نام کلیک نمایید. شایان ذکر است جهت استفاده از کلیه امکانات سایت ثبت نام ضروری می باشد.


ثبت نام

ثبت نام اولیه در سیستم برای همگان رایگان می باشد