در شرایط تحریم، با پول نفت خود چه‌کار کنیم؟

دبیرکل و عضو هیئت مدیره فدراسیون صادرات انرژی و صنایع وابسته ایران می‌گوید در شرایطی که تحریم‌های اقتصادی ادامه دارد، ایران باید برای فروش نفت و محصولات انرژی خود برنامه‌هایی جدید طراحی کند.

حمیدرضا صالحی در گفت و گو با ایسنا، اظهار کرد: برای برنامه ریزی در حوزه انرژی باید دو موقعیت تحریم و نبود تحریم‌ها از یکدیگر جدا شوند. وقتی ایران تحریم نباشد، هم ظرفیت خوبی برای تولید نفت و انرژی دارد و هم در بازار بین المللی سهمش گسترده است تا این حد که در نبود محدودیت، این نگرانی وجود دارد که وابستگی به نفت افزایش یافته و موجب مشکلاتی در سایر بخش‌ها شود.
به گفته وی، در کنار آنکه اقتصاد ایران باید هدف گذاری کلان خود در زمینه کاهش وابستگی به نفت را دنبال کرده و آن را در مدتی کوتاه محقق کند اما باید در نظر داشت که ایران، از نظر انرژی مزیت نسبی بسیار بالایی دارد. آمارها نشان می‌دهد که از حدود ۴۳ میلیارد دلار صادرات سال گذشته، بخش قابل توجهی از این عدد مربوط به حوزه‌های انرژی بوده است.
عضو اتاق بازرگانی تهران با بیان اینکه در دوره تحریم‌ها، باید با توجه به شرایط موجود، راهکارهای اجرایی و منطقی طراحی کرد، توضیح داد: یک راهکار مهمی که در این دوره به کار ایران می‌آید، استفاده از گزینه‌هایی است که به زنده شدن دوباره پول‌های بلوکه شده کشور کمک می‌کند. جدای از محصولات جدید، ما میلیاردها دلار صادرات در سال‌های گذشته داشته ایم که ارزشان نیامده و باید برای بازگشت آنها فکری داشته باشیم.
دبیرکل و عضو هیئت مدیره فدراسیون صادرات انرژی و صنایع وابسته ایران ادامه داد: در صورتی که ایران بتواند این پول‌ها را سرمایه گذاری کرده و مثلا در همان کشور کارخانه بسازد، گامی مثبت برداشته ایم. از سویی با یک سرمایه گذاری خارجی، ثروت ملی مورد استفاده قرار گرفته و از سوی دیگر برای تامین مواد اولیه موردنیاز آن، می‌توان از تولیدات داخل کشور استفاده کرد و صادرات را از این طریق ادامه داد. به این ترتیب هم تولیدات نفت و مشتقات آن به نوعی صادر می‌شود، هم از پول‌های بلوکه شده کشور، استفاده شده است و هم سودی جدید برای کشور به وجود می‌آید.
وی با بیان اینکه پیگیری دیپلماسی اقتصادی، اهمیتی فراوان خواهد داشت، توضیح داد: جدای از بحث سرمایه گذاری، اینکه با نفوذ خود را در بازار کشورهایی که تاکنون در آنها حضور داشته‌ایم، حفظ کنیم، بسیار مهم است. برای حفظ این جایگاه استفاده از گزینه‌های مختلف مانند سرمایه گذاری مشترک، تولید محصولات مشترک و حفظ روابط سیاسی و اقتصادی بسیار مهم خواهد بود و این دومین اولویتی است که باید در شرایط تحریم از آنها استفاده کرد.
به گزارش ایسنا، از حدود دو سال و نیم گذشته، با خروج آمریکا از برجام، فروش نفت ایران کاهش یافته است. تحریم‌های آمریکا باعث شده حتی کشورهایی مانند کره جنوبی که پیش از اجرایی شدن دور جدید محدودیت‌ها، از ایران نفت خریده‌اند، در بازپرداخت تعهداتشان تعلل کنند. ایران در سال‌های گذشته تلاش کرده بخشی از نبود درآمدهای نفتی را با صادرات غیرنفتی جبران کند.


دیدگاه‌ها

کد موجود در تصویری که مشاهده می کنید را وارد کنید
XML دیدگاه ها: RSS | Atom








معرفی فدراسیون

فدراسیون صادرات انرژی و صنایع وابسته ایران بمنظور ساماندهی تشکلی فرایندهای تولید و صادرات کالاها و خدمات صنايع انرژي ايران و حفظ توازن و نظم و فراهم کردن امکان بهره برداری بیشتر از سرمایه گذاری و تولید و همچنین استفاده و انتقال تجربیات علمی و عملی دست اندرکاران و به هنگام نمودن آن برای نیل به اهداف قانونی توسعه در حوزه صادرات كالا و خدمات حوزه انرژي ايران و دفاع از منافع مشروع اعضاء، فدراسیون صادرات انرژی و صنایع وابسته ایران به استناد بند (ک) ماده (5) قانون اتاق بازرگانی و صنایع و معادن و کشاورزی ایران تشکیل گردیده است.

ادامه مطلب

انجمن‌ها و شرکت‌های عضو

ساعت سرور

امروز، شنبه 07 مهر 1403 1:44 ب.ظ

ورود به سیستم

کاربر گرامی، در صورتی که ثبت نام نکرده اید روی دکمه ثبت نام کلیک نمایید. شایان ذکر است جهت استفاده از کلیه امکانات سایت ثبت نام ضروری می باشد.


ثبت نام

ثبت نام اولیه در سیستم برای همگان رایگان می باشد