ایران به دنبال تشکیل بازار منطقه ای برق

«علیرضا دائمی» روز چهارشنبه در گفت وگو با خبرنگار اقتصادی ایرنا افزود: با ایجاد شبکه منطقه ای برق و تقویت مبادلات برقی کنونی، می توانیم از طریق ارمنستان شبکه برق خود را به گرجستان و از ترکیه به اسلوونی و اروپا متصل کنیم.
وی ادامه داد: یکی از ویژگی های کشور ما این است که کشورهای شمالی، جنوبی، شرقی و غربی ما زمان اوج مصرف متفاوتی دارند؛ ما یک ماه در سال حداکثر مصرف را داریم و در همان زمان کشورهایی هستند که مصرف برق چندانی ندارند؛ در چنین زمان هایی ما می توانیم برق مورد نیاز خود را از آنها تامین کنیم؛ علاوه بر این، در فصل هایی مانند زمستان ما نیاز حداقلی به برق داریم و می توانیم حدود 20 هزار مگاوات برق تولیدی را به کشورهای دیگر صادر کنیم.
قائم مقام وزیر نیرو در امور بین الملل، با بیان اینکه هم اکنون ایران با هفت کشور ارمنستان، جمهوری آذربایجان، ترکیه، پاکستان، افغانستان، ترکمنستان و عراق و همچنین جمهوری خودمختار نخجوان مبادله برق دارد گفت: در این میان به ترکیه، عراق، پاکستان و افغانستان فقط برق صادر می کنیم.
دائمی در مورد اقدامات وزارت نیرو برای تقویت شبکه بین المللی برق کشور گفت: ارتباط و تبادل انرژی دو کشور ایران و ترکمنستان هم اکنون از طریق دو خط 230 کیلوولت انجام می شود که در حال تبدیل به خط 400 کیلوولتی است تا مبادلات برقی دو کشور با افت و هدررفت کمتری انجام شود.
وی با بیان اینکه خط 400 کیلو ولتی اکنون از سمت ایران به مرز رسیده است، گفت: چنین خطی برای ارتباط با ارمنستان نیز در دستور کار قرار گرفته است که هم اکنون این خط نیز به مرز رسیده است.
قائم مقام وزیر نیرو در این مورد افزود: این خط در ارمنستان به سه تکه تقسیم شده که یک بخش را شرکت های ایرانی اجرا می کنند.
به گفته دائمی، این خط تا گرجستان ادامه خواهد داشت.
در دولت یازدهم، 40 میلیارد و 120 میلیون کیلووات ساعت برق به کشورهای همجوار شامل جمهوری آذربایجان، پاکستان، افغانستان، ترکمنستان، ارمنستان، ترکیه و عراق صادر شد.
میزان صادرات برق در سال های پایانی فعالیت دولت دهم هشت میلیارد کیلووات ساعت و درآمد سالیانه حاصل از آن نزدیک به 800 میلیون دلار اعلام شده بود.
افزایش صادرات برق ایران در دولت یازدهم در شرایطی محقق شد که مصرف بخش خانگی به دلیل افزایش دما با روندی صعودی همراه بود؛ البته ایران با برخی کشورهای همسایه مبادله برقی دارد؛ به این معنی که در کنار صادرات، در برخی فصل ها و ساعت های شبانه روز از کشورهایی مانند ارمنستان و ترکمنستان برق وارد می کند.
وزارت نیرو «تبدیل ایران به مرکز راهبردی برق منطقه» را به عنوان یک چشم انداز در نظر گرفته و برای گسترش مبادلات الکتریکی برون مرزی، ارتباط با روسیه، تاجیکستان و کشورهای جنوب خلیج فارس را در دست بررسی، مطالعه و اقدام قرار داده است.


دیدگاه‌ها

کد موجود در تصویری که مشاهده می کنید را وارد کنید
XML دیدگاه ها: RSS | Atom








معرفی فدراسیون

فدراسیون صادرات انرژی و صنایع وابسته ایران بمنظور ساماندهی تشکلی فرایندهای تولید و صادرات کالاها و خدمات صنايع انرژي ايران و حفظ توازن و نظم و فراهم کردن امکان بهره برداری بیشتر از سرمایه گذاری و تولید و همچنین استفاده و انتقال تجربیات علمی و عملی دست اندرکاران و به هنگام نمودن آن برای نیل به اهداف قانونی توسعه در حوزه صادرات كالا و خدمات حوزه انرژي ايران و دفاع از منافع مشروع اعضاء، فدراسیون صادرات انرژی و صنایع وابسته ایران به استناد بند (ک) ماده (5) قانون اتاق بازرگانی و صنایع و معادن و کشاورزی ایران تشکیل گردیده است.

ادامه مطلب

انجمن‌ها و شرکت‌های عضو

ساعت سرور

امروز، پنج شنبه 07 تیر 1403 11:02 ب.ظ

ورود به سیستم

کاربر گرامی، در صورتی که ثبت نام نکرده اید روی دکمه ثبت نام کلیک نمایید. شایان ذکر است جهت استفاده از کلیه امکانات سایت ثبت نام ضروری می باشد.


ثبت نام

ثبت نام اولیه در سیستم برای همگان رایگان می باشد