امضای بزرگ ترین قرارداد انگلیس و ایران بعد از برجام

آیین امضای قرارداد ساخت بزرگ ترین نیروگاه خورشیدی ایران به ظرفیت تولید 600 مگاوات برق، پس از سخنان ضد ایرانی رئیس جمهوری آمریکا در نشست مجمع عمومی سازمان ملل متحد برگزار شد. در این آیین «حمید بعیدی نژاد» سفیر ایران در لندن و «الکس چی شولم» وزیر تجارت، انرژی و راهبرد صنعتی انگلیس حضور داشتند.مجری این طرح که شرکت «کورکاس» انگلیس است، می گوید: این قرارداد بزرگ ترین همکاری صورت گرفته میان یک شرکت انگلیسی و ایران در پی لغو تحریم های بین المللی علیه تهران (پس از اجرای برجام) به شمار می رود.
براساس گزارش «فرصت امروز» از وزارت نیرو، قائم مقام وزیر نیرو در امور بین الملل و پشتیبانی صنعت آب و برق در این ارتباط گفت: تفاهمنامه اولیه این توافقنامه بیست و چهارم تیرماه 1395 در انگلیس با حضور معاون وقت وزیر نیرو به امضا رسید که پس از آن در جلسات متعدد با شرکت انگلیسی به امضای توافقنامه ای در مردادماه1396 منجر شد.
علیرضا دائمی ادامه داد: این نیروگاه جزو چند نیروگاه خورشیدی بزرگ جهان با ظرفیتی بیش از 600 مگاوات خواهد بود که در نوع خود از نظر فناوری و میزان نصب شده در جهان کم نظیر است. دائمی افزود: توافقنامه به گونه ای است که باید از نیروهای داخلی برای ساخت آن استفاده شود و برآورد می شود در این نیروگاه برای یک هزار و 500 نفر به صورت مستقیم اشتغال ایجاد شود. قرارداد ساخت بزرگ ترین نیروگاه خورشیدی ایران در حالی با بخش خصوصی انگلیسی در لندن امضا شد که به گفته قائم مقام وزیر نیروی ایران، باید تا زمان پایان یافتن عملیات اجرایی نیروگاه، این شرکت دانش و فناوری ساخت آن را انتقال داده باشد.

بهره برداری از نیروگاه خورشیدی ایران در سه سال آینده
قائم مقام امور بین الملل تأکید کرد براساس این تفاهمنامه قرار است ایران در 10 سال نخست، برق تولیدی این نیروگاه را به صورت تضمینی خریداری کرده و در 10 سال دوم نیز قیمت برق براساس نرخ بازار بورس انرژی تعیین شود.
وی ادامه داد: در این تفاهمنامه تأکید شده است انگلیس باید در سه سال آینده این نیروگاه را به بهره برداری برساند که در این صورت بخش زیادی از تعهدات موجود در برنامه ششم توسعه برای ساخت سالانه یک هزار مگاوات نیروگاه های انرژی نو انجام می شود.
دائمی گفت: قراردادهای مشابهی برای شرکت های داخلی در کشور وجود دارد و وزارت نیرو آمادگی دارد به هر میزان که این شرکت ها درخواست دهند مجوز ساخت دهد.

افزایش ظرفیت تولید برق دومین اقتصاد منطقه
شرکت کورکاس اعلام کرده است که ایران به عنوان دومین اقتصاد منطقه متعهد شده تا سال 2020 میلادی، ظرفیت تولید برق خود را به پنج گیگاوات افزایش  دهد. ازاین رو، زمانی که این طرح به پایان برسد، ایران صاحب بزرگ ترین نیروگاه خورشیدی جهان خواهد بود. پیش  از این، انجمن ملی سازندگان انرژی های خورشیدی انگلیس و وزارت نیرو ایران درباره ساخت نیروگاه خورشیدی و کارخانه تولید صفحه های خورشیدی و انتقال دانش نصب سیستم های مرتبط با انرژی های خورشیدی در ایران، یادداشت تفاهم همکاری امضا کرده بودند.
رئیس هیأت مدیره انجمن ملی تولید و سازندگان انرژی های خورشیدی انگلیس در همین زمینه به ایرنا گفته بود: ما با استفاده از منابع مالی، فنی و سیاسی که در اختیار داریم، درصددیم طرح ساخت نیروگاه خورشیدی را با ظرفیت تولید یک هزار مگاوات برق در ایران به اجرا بگذاریم.
به گفته  رضا شیبانی، اعتبار اجرای این طرح قرار است با استفاده از منابع مالی خارجی و جذب سرمایه گذاری های خارج از ایران تأمین شود.
وی افزود: در بخش دوم این تفاهمنامه درصددیم کارخانه تولید صفحه های خورشیدی را با ظرفیت تولید 500 مگاوات در سال به صورت مشارکتی با شرکت های ایرانی بسازیم. او ارزش اجرای این طرح را 25 میلیون یورو برآورد کرد.
شیبانی اضافه کرد: در بخش سوم ما می خواهیم تجربه ای را که تاکنون در انگلیس، آلمان، سوییس و هلند به دست آورده ایم در قالب انتقال دانش در زمینه ارتقای کیفیت نصب به ایران منتقل کنیم.
وی تأکید کرد این مسئله می تواند برای دولت ایران درآمدزایی و اشتغال زایی داشته باشد و افزود: اکنون انگلیس سالانه رقمی تا 7میلیون پوند بابت صدور مجوز نصب سیستم های مرتبط با انرژی های خورشیدی روی سقف خانه ها درآمد کسب می کند. ازسال 2010 میلادی تاکنون نیز 35هزار نفر در این بخش مشغول به کار شده اند.
یادداشت تفاهم همکاری در زمینه بهره برداری از انرژی خورشیدی بیست و چهارم تیر 1395 با حضور وزیر نیرو دولت یازدهم، میان وزارت نیرو و انجمن ملی سازندگان انرژی های خورشیدی انگلیس در لندن به امضا رسید. این یادداشت تفاهم توسط بهرام طاهری، مشاور ارشد وزیر نیرو و مدیرکل دفتر محیط زیست، ایمنی، بهداشت و امور اجتماعی وزارت نیروی ایران و رئیس هیأت مدیره انجمن ملی تولید و سازندگان انرژی های خورشیدی انگلیس در لندن به امضا رسید. در زمان امضای این تفاهمنامه کاردار ایران، «لرد جورج بارکر» وزیر پیشین انرژی انگلیس و شماری از مقام های انگلیسی نیز حضور داشتند.


دیدگاه‌ها

کد موجود در تصویری که مشاهده می کنید را وارد کنید
XML دیدگاه ها: RSS | Atom








معرفی فدراسیون

فدراسیون صادرات انرژی و صنایع وابسته ایران بمنظور ساماندهی تشکلی فرایندهای تولید و صادرات کالاها و خدمات صنايع انرژي ايران و حفظ توازن و نظم و فراهم کردن امکان بهره برداری بیشتر از سرمایه گذاری و تولید و همچنین استفاده و انتقال تجربیات علمی و عملی دست اندرکاران و به هنگام نمودن آن برای نیل به اهداف قانونی توسعه در حوزه صادرات كالا و خدمات حوزه انرژي ايران و دفاع از منافع مشروع اعضاء، فدراسیون صادرات انرژی و صنایع وابسته ایران به استناد بند (ک) ماده (5) قانون اتاق بازرگانی و صنایع و معادن و کشاورزی ایران تشکیل گردیده است.

ادامه مطلب

انجمن‌ها و شرکت‌های عضو

ساعت سرور

امروز، پنج شنبه 07 تیر 1403 10:37 ب.ظ

ورود به سیستم

کاربر گرامی، در صورتی که ثبت نام نکرده اید روی دکمه ثبت نام کلیک نمایید. شایان ذکر است جهت استفاده از کلیه امکانات سایت ثبت نام ضروری می باشد.


ثبت نام

ثبت نام اولیه در سیستم برای همگان رایگان می باشد