به گزاش اکو انرژی، کوروش رحمانی محمدآقا فرد، عضو هیات فدراسیون صادرات انرژی و صنایع وابسته ایران در گفت و گوی اختصاصی با خبرنگار ما با اشاره به اهمیت
بهینهسازی تاسیسات، استفاده از فناوریهای جدید تاکید کرد: ناترازی عموما به دلیل ترکیبی از عوامل اقتصادی، تکنولوژیکی، زیست محیطی و سیاسی رخ میدهد و در کشور ما مهمترین آنها به مدیریت ناکارآمد، وابستگی به منابع فسیلی، عدم سرمایهگذاری و عدم استفاده از تکنولوژیهای نوین برمیگردد. مشکلات مدیریتی و نقص در سیاستگذاریها و عدم اشراف به دانش روز منجر به عدم استفاده بهینه از منابع انرژی و اتلاف آن میگردد که این امر به مرور زمان منتج به ناترازی انرژی میشود. همچنینعدم سرمایهگذاری نه تنها منجر به فرسودگی تاسیسات مورد استفاده و در نهایت اتلاف در انرژیهای مصرفی شده بلکه سبب کاهش تولید حاملهای انرژی شده که خود عامل مهمی برای ناترازی انرژی است.
وی به راهکارهای برون از ناترازی انرژی اشاره کرد و افزود: برای برون رفت میبایست راهکارهای مختص به خود را در نظر گرفت بطور مثال در بحث ناترازی مدیریت یا به زبان دیگر مدیریت ناکارآمد میبایست ترکیبی متشکل از متخصصان بخش خصوصی در کنار دولت و در صورت نیاز استفاده از دانش و همکاری شرکتها و متخصصان خارجی در زمینه برنامهریزی و هدایت پروژههای ارزیابی مخاطرات و اجرای طرحهای برون رفت از بحران تشکیل گردد و در کنار آن باید با تامین سرمایه از طریق جذب سرمایهگذاری مستقیم دولت و جذب سرمایهگذاری خارجی اقدام به بهینهسازی تاسیسات کرد. به خصوص در بخش ساخت و ساز باید از فناوریها و تکنولوژیهای نوین ساختمان بهره گرفت تا بتوان از اتلاف انرژی جلوگیری کرده و به رفع بحث ناترازی کمک کرد.
رحمانی محمدآقا فرد تصریح کرد: در خصوص مبحث ۱۹ چالشهایی وجود دارد که از جمله آن بهعدم اطلاعرسانی دقیق و آموزش صحیح به ذینفعان و متولیان اجرای مبحث ۱۹، هزینه بالای اولیه سرمایهگذاری جهت بهینهسازی مصرف انرژی و استفاده و پیادهسازی فناوریهای نوین ساختمان برمیگردد. با توجه به آمار ارائه شده جهانی و مقایسه آن با آمارهای داخلی در مییابیم که در حال حاضر در بحث اتلاف انرژی بیش از ۲۰ درصد بالاتر از نرمهای جهانی هستیم و این امر روزانه میزان ناترازی انرژی را در کشور افزایش میدهد.
عضو هیات مدیره سندیکای شرکتهای تاسیسات صنعتی ایران، در پاسخ به سوالی مبنی براینکه برای جلوگیری از اتلاف و هدر رفت انرژی چه باید کرد؟ گفت: همانگونه که در پاسخ سوالات قبل نیز متذکر شدیم برای عبور از بحران موجود میبایست علاوه بر آنکه دولت باید به نظرات و پیشنهادات متخصصین توجه کرده بایستی با اصلاح روند سیاستگذاریها، بخش خصوصی را در کنار و همراه خود قرار دهد تا با استفاده از کلیه ظرفیتهای موجود بتوان از این بحران به سلامت عبور کرد. همچنین با در نظر گرفتن مشوقهای لازم باید اقدام به تامین سرمایه و جذب سرمایهگذاری مستقیم خارجی کرد که این امر یکی از مهمترین راهکارهای توسعه کشورهاست.