باید بخش مسکونی را وارد چرخه تولید برق تجدیدپذیر کنیم
حمیدرضا صالحی در حاشیه برگزاری چهاردهمین نمایشگاه بینالمللی انرژیهای تجدیدپذیر و بهرهوری انرژی را یک فرصت مهم برای گردهمایی و انتقال تجارب بین دست اندرکاران صنعت برق ایران دانست و اظهار کرد: در این نمایشگاه همه حاضران برای برقراری پیمانهای تجاری و قراردادهای مختلف با یکدیگر به تعامل میپردازند و با ظرفیتهای همدیگر آشنا میشوند و حتما در آینده تاثیرات این نمایشگاهها را خواهیم دید.
صالحی در ادامه گفت: بحث انرژیهای تجدیدپذیر در همه دنیا موضوعی است که جواب پس داده و تجارب دولتها به خوبی در این زمینه نشان دهنده این موضوع هستند؛ دولتها سالهای زیادی برای رفع آلایندگی بر روی تولید برق به کمک انرژیهای تجدید پذیر کار کردهاند و نمونه آن دولت آلمان است.
وی با تاکید بر اینکه اگر بتوانیم وام کم بهره در اختیار صنایع قرار دهیم، فرصت رشد را به آنها اعطا میکنیم، اضافه کرد: تبصره ۱۸ قانون حمایت از صنایع نیز بر همین موضوع اشاره دارد و میتوانیم با حرکت دادن وامدهی به سمت انرژیهای تجدید پذیر نیز این بخش از صنعت برق کشور را گسترش دهیم.
صالحی خاطرنشان کرد: اگر هر خانه را به یک سامانه خورشیدی ۵ کیلوواتی تجهیز کنیم و یک میلیون خانه را به این تکنولوژی مجهز کنیم، ۵۰۰۰ مگاوات برق تجدیدپذیر در اختیار خواهیم داشت که میتوانیم به لطف آن بخشی از کسری انرژی در کشور را جبران کنیم؛ این فرصت خوبی است که نیازمند حمایت دولت است.
صالحی در خصوص چشم انداز صنعت برق ایران گفت: ظرفیت بالایی در بخش خصوصی و نیروگاههای برق کشور وجود دارد، اما نگرانیهایی در این زمینه وجود دارد؛ اگر با همین روش پیش برویم، ممکن است روزهای خوبی در انتظار ما نباشد. البته خوشبختانه درحال تغییر رویکرد در صنعت برق کشور هستیم و دولتها میتوانند با درگیر کردن بخش خصوصی که در صنعت برق اهلیت و مشروعیت کافی را دارند شرایط را تغییر دهند.