ضرورت اصلاح نگرش دولت به بخش خصوصی/ تاکید فدراسیون صادرات انرژی بر همافزایی و فعالیتهای مشارکتی
خزانهدار و عضو هیئت مدیره فدراسیون صادرات انرژی بر اهمیت تقویت همکاری بین بخش خصوصی و دولت تأکید و اصلاح نگرش دولت به بخش خصوصی را کلید توسعه اقتصادی پایدار دانست و گفت: بهرهبرداری از تکنولوژیهای نوین و استفاده بهینه از میادین نفت و گاز یکی از راهکارهای اساسی برای رفع ناترازی و داشتن آیندهای سبزتر و پاک است.
به گزارش روابط عمومی فدراسیون صادرات انرژی و صنایع وابسته ایران، بهمن صالحی، خزانهدار و عضو هیئت مدیره فدراسیون، درباره نشستهای فصلی این فدراسیون اظهار کرد: در این نشستها، یکی از موضوعاتی که باید مورد توجه قرار بگیرد، ارتقای اثربخشی تشکلها برای اعضا است.
هدف این است که تشکلها، اعضای خود را نسبت به کارکردهایشان توجیه کرده و ماموریتهای تعیینشده توسط اتاق بازرگانی ایران را اجرا کنند. یکی از این ماموریتها، سازماندهی و گردآوری خواستهها و نیازهای اعضا در ارتباط با ساختار اقتصادی کشور است. ما باید به فعالیتهای مشارکتی و چندوجهی بپردازیم تا بتوانیم اهداف و ماموریتهای مشخص را محقق کنیم.
وی تصریح کرد: موضوع نشستهای فصلی و جلسات مستمر اعضای فدراسیون، به دلیل پیگیری نیازها و خواستههای اعضا، اهمیت زیادی دارد. این نشستها، همچنین فرصت مناسبی برای بررسی و رفع مشکلات و چالشهای مطرح در هیئت مدیره و دبیرخانه فدراسیون فراهم میکنند. وجود نمایندگی یک تشکل در هیئت مدیره، به طور طبیعی اهمیت آن تشکل را برجستهتر میکند و نشستهای فصلی میتوانند تشکلهای دیگری که در هیئت مدیره حضور ندارند، را به فعالیت و مشارکت بیشتر ترغیب کنند.
عضو هیئت مدیره فدراسیون، در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه چرا دولت همیشه بخش خصوصی را به عنوان رقیب میبیند، گفت: این نگرش نادرست و مردود است و باید اصلاح شود. دولتها باید با یک رویکرد رفاقتی و همکاری، فعالیتها را به پیشبرد اهداف مشترک متمرکز کنند و بخش خصوصی را به عنوان بخشی از داراییها و ثروت ملی در نظر بگیرند. در این صورت، حمایت و تسهیلگری دولت، نه به معنای اعانه دادن، بلکه به معنای تنظیمگری و ایجاد شرایط مناسب برای حضور بخش خصوصی خواهد بود.
وی اضافه کرد: در حوزه بینالمللی نیز باید دولتها وظایف خود را در زمینه توسعه صادرات کالا و خدمات انجام دهند و با ارائه اطلاعات صحیح، میزان ریسک را برای فعالان اقتصادی کاهش دهند. صالحی افزود: ناترازی و کمبود انرژی، پدیده جدیدی نیست و باید اقدامات اساسی برای رفع این مشکل انجام شود. پیوستن به پویش کاهش دو درجه دمای مصرف انرژی در مصارف خانگی، تنها یک گام ابتدایی است. با استفاده از تکنولوژیهای نوین و بهرهبرداری بهینه از منابع گازی، میتوانیم گامهای مثبتی در جهت تولید انرژیهای پاک و تجدیدپذیر برداریم. وی خاطرنشان کرد: اصلاح شیوه برداشت منابع و استفاده از تکنولوژیهای نوین، راهکارهای کلیدی برای جبران ناترازی انرژی هستند.