نوسان نرخ ارز؛تهدید جدی تولیدملی
نائب رئیس هیات مدیره سندیکای صنعت برق ایران با بیان اینکه مصرف کننده نباید «مجبور» به استفاده از کالای ایرانی باشد، گفت: مردم خواهان کالای باکیفیت و با قیمتی مناسب هستند.
پیام باقری در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان اینکه صنعت برق جز محدود صنایعی است که در مرز خودکفایی قرار دارد، درباره نامگذاری امسال به عنوان سال حمایت از کالای ایرانی گفت: پیش از انقلاب و حتی ابتدای انقلاب اسلامی در بخش تجهیزات و حتی خدمات وابستگی کامل داشتیم. این در حالی است که اکنون حدود ۹۵ درصد تجهیزات مورد نیاز این صنعت در داخل کشور تولید می شود. این تولیدات کیفیت مطلوبی دارد به طوری که در بازارهای صادراتی اروپا و خاورمیانه رقابت جدی با نمونه های مشابه دارند.
وی ادامه داد: عمده تولید محصولات داخلی توسط بخش خصوصی انجام می شود و در زمینه کیفیت محصولات باید گفت ایران جزوه ۱۰ کشور تولیدکننده توربین های نیروگاهی است که بخش خصوصی در زمینه انتقال فناوری ها و خطوط تولید مورد نیاز این تولیدات نقش به سزایی داشته است.
عضو هیات مدیره فدراسیون صادرات انرژی ایران با اشاره به شعار امسال مبنی بر حمایت از کالای ایرانی، افزود: نهادهای ذی ربط که بخش مهمی را دولت تشکیل می دهد باید راهکارهای عملیاتی ارائه داده و از مسوولیت های مربوط به خود شانه خالی نکنند. بخش دیگری که در تحقق این حمایت می توانند فعالیت مثمر ثمر داشته باشند مجلس شورای اسلامی با نظارت بر اجرای صحیح قانون و بخش خصوصی در استفاده از این قوانین برای تولید کالا با کیفیت ایرانی، می تواند در این تولید موثر باشد.
طبق گفته نائب رئیس هیات مدیره سندیکای صنعت برق ایران حمایت از کالای ایرانی یک مقوله دو طرفه است که یک سمت آن مربوط به ارائه دهنده کالا و خدمات است و بخش دیگر مصرف کننده است؛ باید در نظر داشت که مصرف کننده نهایی مجبور به استفاده از کالای ایرانی نیست و خواهان کالای باکیفیت با قیمتی مناسب است. کیفیت و قیمت محصول تولید داخل باید به نحوی باشد که مصرف کننده به استفاده از آن قانع شده و به باور برسد. به این ترتیب در صورتی که تولید کننده ایرانی کالای با کیفیت مطلوب ارائه دهد بی شک بازار مصرف مناسبی هم در انتظارش خواهد بود.
باقری با اشاره به اینکه تولیدکنندگان باید کیفیتی ارائه دهند که مصرف کننده رضایت داشته باشد، تصریح کرد: مصرف کننده نهایی تولیدات صنعت برق، دولت است. اما در این صنعت تنوع تولید زیاد است و این مساله، عرصه رقابت را تنگ تر می کند.
عضو هیات مدیره فدراسیون صادرات انرژی ایران با اشاره به نقش حمایتی و تصدی گری دولت در بخش تولید، اظهار داشت: مهم ترین حمایتی که دولت می تواند از تولید کالای ایرانی داشته باشد قابل پیش بینی کردن اقتصاد کشور است. یکی از مهم ترین عوامل بی ثباتی در اقتصاد، بی ثباتی نرخ ارز است. تولیدکننده ایرانی باید بتواند برای مدت زمان طولانی عوامل موثر بر تولید را پیش بینی کرده و بر اساس آن سرمایه گذاری و تولید را انجام دهد در حالی که اخیرا شاهد بی ثباتی زیادی در زمینه نرخ ارز که یکی از عوامل موثر در تولید است، بودیم.
عضو هیات مدیره فدراسیون صادرات انرژی ایران برداشته شدن ریسک از دوش بخش خصوصی را یکی دیگر از عوامل موثر در تحقق حمایت از کالای ایرانی دانست و گفت: مقوله ای که اکنون بین سندیکای برق ایران به عنوان متولی فعالان بخش خصوصی صنعت برق با وزارت نیرو و شرکت توانیر مورد بحث است، طراحی نوعی قرارداد است که در آن، وضعیت پرداخت ریسک و تعهدات در همکاری با بخش دولتی مشخص باشد.