قیمـتگـذاری دسـتوری، مانع سرمایـهگذاری بخش خصوصی در صنعت برق
نائب رئیس هیات مدیره فدراسیون صادارت انرژی و صنایع وابسته ایران گفت: سرمایه گذاری بخش خصوصی در صنعت برق رو به کاهش است چرا که سرمایه گذاری در این صنعت به علت قیمت گذاری دستوری برای سرمایه گذار توجیه اقتصادی نداشته و او از بازگشت سرمایه و سود خود اطمینان ندارد.
پیام باقری، رئیس هیات مدیره سندیکای صنعت برق ایران در گفتگو با اتاق ایران گفت: مدیریت برق در کشور باید در هر دو طرف عرضه و تقاضا اتفاق بیفتد. طرف عرضه نیازمند سرمایهگذاری در حوزه احداث نیروگاههای جدید، بهینهسازی مصرف، کاهش تلفات و جایگزین کردن تجهیزات نو با فرسوده است. در طرف تقاضا نیز، مصرف باید مدیریت شود که این مدیریت به معنای کم کردن مصرف نیست بلکه حرکت به سمت کاهش شدت انرژی است به این معنی که نقاط استفاده در مصرف باید به گونه ای تغییر کند که بتوان به سمت تولید مولد حرکت کرد.
وی افزود: امروز که شدت انرژی در کشور بالاست امکان مدیریت وجود ندارد و آثار این موضوع نیز بر دوش صنایع است که به علت ناترازی، با قطعی برق مواجه هستند و این قطعی تبعات منفی بسیاری دارد.
رئیس هیات مدیره سندیکا اظهار کرد: سرمایه گذاری بخش خصوصی در صنعت برق رو به کاهش است چرا که سرمایه گذاری در این صنعت به علت قیمت گذاری دستوری برای سرمایه گذار توجیه اقتصادی نداشته و او از بازگشت سرمایه و سود خود اطمینان ندارد.
یاقری تصریح کرد: اقتصاد صنعت برق باید به سمت اقتصاد آزاد مبتنی بر عرضه و تقاضای واقعی و قیمتگذاری واقعی حرکت کند، تکلیف این موضوع باید روشن شود که آیا برق کالاست یا همچنان به عنوان خدمتی است که از طرف دولت در اختیار آحاد جامعه قرار می گیرد؟ اگر برق همچنان به عنوان خدمت در نظر گرفته شود، بدون اینکه آثار جبرانی عواملی که در پشت صحنه تولید برق و رساندن آن به دست مصرفکننده قرار دارند، وضعیت صنعت برق با همین روال موجود پیش خواهد رفت.