قضیه صادرات به معنای دخالت در کار بخش خصوصی نیست

وزیر نیرو تاکید کرد که اگر مدیریت مصرف اعمال نشود با این روند و گرما، پیک مصرف برق ما از ۶۰ هزار مگاوات هم تجاوز پیدا کند، ناچار به خاموشی برنامه ریزی شده خواهیم بود که ان‌شاءالله به این نقطه نخواهیم رسید.
به‌گزارش ایسنا، رضا اردکانیان سه‌شنبه شب در گفت و گوی ویژه خبری اظهار کرد: امسال تولید و مصرف برق در روز ۱۷ خرداد به ۵۳ هزار و ۶۳۱ مگاوات رسید، پیش بینی ما این است که با کمک مردم در بخش‌های مختلف که نام آن را مدیریت مصرف می‌گذاریم اوج بار ما به ۵۸ هزار و ۳۰۰ مگاوات برسد.

آسیب کرونا به صنعت برق
وزیر نیرو درباره آسیب کرونا به صنعت برق هم گفت: وقتی شرایط کسادی ناشی از تعطیلی مشاغل پیش آمد و طبیعتا باید به همراه سایر واحدها سهم خودمان را در تخفیف این مشکلات ایفا می‌کردیم که اعلام کردیم برای پرداخت قبوض دو تا سه ماه مهلت داده شود.
وی افزود: آب بویژه برق صرفا متکی به منابع داخلی و قبوض پرداختی توسط مردم و نه بودجه عمومی است. برق زیرساختی‌ مهم است و چرخ آن از حرکت باز نمی‌ایستد. مقداری مشکل پیدا کردیم اما سعی کردیم آن را خودمان تحمل کنیم.
او یادآوری کرد: با وجود این که ۲۰ تا ۲۵ هزار نفر از همکاران من در ایام تعطیل نوروز امسال به صورت شبانه‌روزی در محل‌های کار و فعالیتشان حاضر بودند اما به دلیل همین وقفه‌ای که در وصولی‌هایمان رخ داد بعضا شرمنده آنها شدیم و ماه‌های اول سال حتی نتوانستیم حقوق و دستمزد را به صورت کامل پرداخت کنیم. اما با همراهی‌ای که مردم داشتند اکنون روند وصولی‌ها دارد کم کم به حالت عادی برمی‌گردد.
وزیر نیرو در ادامه درباره اقتصاد برق و قیمت‌گذاری آن و این سوال که تا کی می‌توانیم قیمت دستوری را در برق ادامه دهیم؟ گفت: مسئولان اجرایی از جمله خودم به هیچ وجه نباید گرفتار روزمرگی شوند و فقط دوران کار و مدیریت خودشان مد نظرشان باشد.
وی افزود: صنعت برق بویژه این خصوصیت را دارد که چنین اجازه‌ای را نمی‌دهد. اگر در سال‌های قبل سرمایه‌گذاری‌های لازم انجام نمی‌شد، مشکلات پیگیری و طرح‌ها شروع نمی‌شد در این سال‌ها امکان این که به صورت مرتب و منظم به افتتاح طرح‌ها بپردازیم، وجود نداشت.

طلب ۴۰ هزار میلیارد تومانی صنعت برق از دولت
اردکانیان همچنین گفت: از این بابت، صنعت برق، ۴۰ هزار میلیارد تومان از دولت طلبکار است. البته به همین میزان هم ما به همکاران خودمان در بخش خصوصی بدهکاریم.
وی ادامه داد: خوشبختانه نمایندگان مردم در مجلس همراهی خوبی با لوایح دولت در یکی دو سال اخیر داشتند و ساز و کارهایی را برای ما قانونی کردند که گشایشی در کار طلبکاران ما هم ایجاد شده است.
اردکانیان افزود: یعنی امکان تهاتر را برقرار کردند و توانستیم در دو سال گذشته با استفاده از انواع مکانیزم‌های تسویه حساب حدود ۱۵ هزار میلیارد تومان از بدهی‌هایمان را تسویه کنیم و به تولیدکنندگان، سازندگان تجهیزات برقی، پیمانکاران پرداخت کنیم اما هنوز بدهی داریم.
وی گفت: طبیعتا هر سال به این بدهی اضافه می‌شود اما بدهکار معتبری هستیم و این گونه نیست که طلبکاران ما پای ما صبر نکنند؛ ان‌شاء‌الله شرایط هم بهتر می‌شود و با سرعت بیشتری بدهی‌های خودمان را تسویه می‌کنیم.
وزیر نیرو تصریح کرد: مردم ما که البته صاحب ما و صاحب سازمان برنامه هستند، قبوض خود را که پرداخت می‌کنند منابع اجرای طرح‌های ما می‌شود.

سفر اردکانیان به عراق/ پرداخت ۵۰ درصد مطالبات ایران توسط عراق
وزیر نیرو همچنین درباره سفر اخیر خود به عراق گفت: به لطف سرمایه‌گذاری‌های خوبی که در صنعت برق طی سال‌های گذشته شده، کشور ما از امکان تبادل انرژی با همه همسایگانی که با آنها مرز زمینی دارد برخوردار است؛ از گوشه جنوب شرقی، پاکستان، افغانستان، ترکمنستان، آذربایجان، ارمنستان و ترکیه، ما امکان تبادل داریم؛ یعنی هم صادر و هم وارد کنیم.
وی خاطرنشان کرد: با عراق که پارسال موفق شدیم سیستم برق دو کشور را هم‌فاز(سنکرون) کنیم که یک شرایط بسیار خوب و قابل توجهی برای همکاری‌های بیشتر در آینده است.
وی افزود: در ارز هم به میزان زیادی متکی به صادرات هستیم و یکی از بزرگترین مشتری‌های ما جمهوری عراق است. از سال ۲۰۰۴ میلادی صادرات برق به عراق داریم. البته سه، چهار سال اول به دلیل تجهیزات محدود تبادل که وجود داشته، این رقم، رقم پایینی بوده اما از سال ۲۰۰۸ امکان وسیعی اعم از چندین خط انتقال فراهم و قراردادهای یک ساله از اول ژانویه تا آخر دسامبر برای صادرات برق به عراق امضا ‌شده است.
وی خاطرنشان کرد: یک و نیم سال گذشته توانستیم با وزارت برق عراق برنامه‌ای سه ساله را برای مشارکت در بازسازی و احیای صنعت برق این کشور به امضا برسانیم که بخش خصوصی ما در تعمیرات تجهیزات آسیب دیده و کاهش تلفات انرژی شبکه توزیع آنها فعال شوند و مشارکت کنند که این تلفات اندکی بیش از ۵۰ درصد است.

قضیه صادرات به معنای دخالت در کار بخش خصوصی نیست
وی در پاسخ به این سوال که مشکل کجاست که بخش خصوصی نباید برق صادر کند، اظهار کرد: بحث حاکمیت و تصدی بحث بسیار مهم و حائز اهمیتی است، منتها در جای خودش باید مورد اشاره قرار گیرد و از آن منظر نگاه کنیم و کار ما منحصر به سیاست‌گذاری باشد، تولید، عرضه و همه اینها می‌تواند خارج از مجموعه دولت صورت گیرد و ما بحثی هم از قیمت تکلیفی و پرداخت یک یارانه سنگین به بخش‌های مختلف از جمله صنعت طبیعتا» نخواهیم داشت.
اردکانیان اضافه کرد: قضیه صادرات به این معنا نیست که ما داریم در کار بخش خصوصی دخالت می‌کنیم. منشاء این کار خود دولت بوده است و دولت با ارتباط‌های دو جانبه چند منظوره با کشورهای همسایه چه از حیث واردات و چه صادرات انرژی تابع مسائل متعدد و متنوعی می‌شود. وی تصریح کرد: ما اگر خودمان را از این عرصه کلا» کنار بکشیم در آن زمان جوابگویی به تامین انرژی هم دچار نوسانات وسیعی می‌شود.


دیدگاه‌ها

کد موجود در تصویری که مشاهده می کنید را وارد کنید
XML دیدگاه ها: RSS | Atom








معرفی فدراسیون

فدراسیون صادرات انرژی و صنایع وابسته ایران بمنظور ساماندهی تشکلی فرایندهای تولید و صادرات کالاها و خدمات صنايع انرژي ايران و حفظ توازن و نظم و فراهم کردن امکان بهره برداری بیشتر از سرمایه گذاری و تولید و همچنین استفاده و انتقال تجربیات علمی و عملی دست اندرکاران و به هنگام نمودن آن برای نیل به اهداف قانونی توسعه در حوزه صادرات كالا و خدمات حوزه انرژي ايران و دفاع از منافع مشروع اعضاء، فدراسیون صادرات انرژی و صنایع وابسته ایران به استناد بند (ک) ماده (5) قانون اتاق بازرگانی و صنایع و معادن و کشاورزی ایران تشکیل گردیده است.

ادامه مطلب

تشکل‌های عضو

ساعت سرور

امروز، دوشنبه 24 دی 1403 3:17 ق.ظ

ورود به سیستم

کاربر گرامی، در صورتی که ثبت نام نکرده اید روی دکمه ثبت نام کلیک نمایید. شایان ذکر است جهت استفاده از کلیه امکانات سایت ثبت نام ضروری می باشد.


ثبت نام

ثبت نام اولیه در سیستم برای همگان رایگان می باشد