واردات بی رویه معضل جدی شده است/ دولت به جای کارفرمایی نظارت کند
عضو هیئت مدیره فدراسیون صادرات انرژی با بیان اینکه واردات بی رویه به معضل عجیب و غریبی تبدیل شده است، گفت: این مشکل متوجه یک دولت نیست، بلکه مربوط به ساختار اقتصادی و برنامههای گذشته است و راه چاره هم این است که دولت از کارفرمایی جدا شود و به نظارت بپردازد.
مهدی اسپندیاری در گفتگو با روابط عمومی فدراسیون صادرات انرژی ضمن بیان این مطلب اظهار داشت: مساله واردات بی رویه و قاچاق به گونه ای در آمده است که حتی مقام معظم رهبری در مورد واردات، حساسیت نشان دادهاند و این موضوع را مطرح کرده اند که نباید واردات و قاچاق به شکل بیرویه انجام شود.
وی با تاکید بر اینکه در کشورمان این قدرت و توانایی وجود دارد که بخش اعظمی از وارداتی که به کشور انجام میشود را خودمان تولید کنیم، گفت: در تولید مزایای بسیار زیادی وجود دارد که جلوگیری از بیکاری و به کارگیری نیروهای جوان و کارآمد از جمله آنهاست.
اسپندیاری در ادامه افزود: وظیفه دولت این است که نظارتهای لازم را انجام دهد و سازمانها، وزارتخانهها و بانک ها را به کار بگیرد و با کمک هایی که در زمینههای مالی و اقتصادی و کارشناسی انجام میدهد، سطح کیفیت کارخانهها را افزایش دهد تا به همان نسبت سطح کیفیت تولیدات آنها بالا برود و از واردات جلوگیری بهعمل بیاید.
وی با اشاره به اینکه دولت نظارت کمی را بر واردات دارد، عنوان کرد: هر چه بیشتر واردات انجام شود، میزان تورم افزایش پیدا میکند، میزان بیکاری بالاتر میرود و امنیت اجتماعی کاهش مییابد.
عضو هیئت مدیره فدراسیون صادرات انرژی با بیان اینکه کاهش میزان واردات به معنای افزایش میزان صادرات است، اظهار داشت: بروز توانمندیهای داخلی، تحقق اقتصاد مقاومتی، ورود ارز به کشور و کاهش میزان تورم جزء مزایای کم کردن میزان واردات و افزایش میزان صادرات است که متأسفانه در کشورمان بهای چندانی به این موضوع داده نمی شود.
وی در ادامه افزود: بخش زیادی از کارخانهها تعطیل یا در حال تعطیل شدن است و عدم توجه به این موضوع سبب شده است که روز به روز تعداد بیشتری از کارخانهها تعطیل شوند.
اسپندیاری با بیان اینکه واردات بی رویه و تعطیلی کارخانه ها به دلیل عملکرد دولت های گذشته و ساختار اقتصادی است، گفت: به عنوان مثال زمانی ایران بهترین و بزرگترین تولیدکننده کفش در منطقه بود و صادرات بسیار خوبی را در این زمینه داشت، اما کفش های بیکیفیت را از کشورهای اطراف وارد کشورمان کردند و این موضوع موجب تعطیلی کارخانه ها شد.
وی با تاکید بر اینکه برای حل این مشکل دولت باید از کارفرمایی جدا شود و به نظارت بپردازد، گفت: در واقع دولت باید یک ناظر باشند، در حالی که یک کارفرما است و از این موضوع هراس دارد که منافع خود را از دست بدهد و بنابراین دست به حرکاتی می زند که بازتاب آن صدها کارخانه و واحد تولیدی و جامعه را دربرمی گیرد.