عدم اصلاح قیمت برق به رشد خاموشی‌‎ها منتهی‌می شود

سیاست دولت‌ها در سال‌های اخیر در زمینه اصلاح نرخ حامل‌های انرژی به این صورت بوده که نرخ این حامل حدود چندین سال‌ (حدود 6 تا 7 سال) ثابت باقی می‌ماند و یک‌باره افزایش چندین درصدی در این قیمت‌ها صورت می‌گیرد که همین موضوع به افزایش بیشتر تورم دامن می‌زند. قطعا این نوع اصلاح نرخ حامل‌های انرژی مانند آنچه که اخیرا در خصوص بنزین صورت گرفت، تبعات اقتصادی سنگینی برای کشور به همراه دارد. آنچه مسلم است، افزایش قیمت حامل‌های انرژی باید به صورت پله‌کانی و متناسب با تورم سالانه تغییر کند تا یارانه‌ای که پرداخت می‌شود کارآمدتر گردد. ما خواستار آن نیستیم شیوه‌ای که در اصلاح قیمت بنزین صورت گرفت، برای برق هم اعمال شود با این حال اگر دولت اقدامی اساسی در راستای اصلاح قیمت برق انجام ندهد، در سال‌های آتی با مشکلات عدیده‌‎ای در این حوزه روبرو خواهیم شد. در حال حاضر قیمت برق عرضه شده در کشور با قیمت واقعی آن تفاوت زیادی دارد. قیمت واقعی برق برای مصرف‌کننده حدود 12 تا 16 سنت (مشابه آنچه در ترکیه عرضه می‌شود) است در حالی که هزینه فروش برق از سوی نیروگاه‌ها، هزینه نگهداری و بهره‌برداری نیروگاه‌ها را هم تامین نمی‌کند. در حال حاضر قیمت خرید برق حدود 70 تا 130 تومان است که پول همین‌ها را هم دولت نمی‌تواند پرداخت کند و به تبع آن معمولا نیروگاه‌ها از دولت طلبکار هستند. ادامه این وضعیت لطمه به اقتصاد ملی را در پی خواهد داشت زیرا با این شرایط کسی حاضر به سرمایه‌گذاری در بخش نیروگاه‌های برق نخواهد بود و تداوم آن به افزایش بیشتر خاموشی‌ها طی سال‌های آتی منجر خواهد شد. سال گذشته ما با حدود 9 هزار مگاوات کسری برق در کشور روبرو بودیم که در نتیجه آن برای جلوگیری و کاهش خاموشی منازل مردم، مجبور به انتقال این خاموشی به برخی از کارخانه‌ها و واحدهای تولیدی شدیم که همین موضوع بر تولید ناخالص داخلی تاثیرگذار بود. با ادامه سیاست‌های نادرست در زمینه قیمت برق و قیمت این حامل انرژی، میزان خاموشی‌ها در سال‌های آتی رو به افزایش خواهد بود.

عدم افزایش قیمت برق به زیان خود مردم نیز خواهد بود زیرا با ادامه شرایط کنونی روزی آنقدر قطعی برق خواهیم داشت که خود مردم در زندگی روزمره خود دچار مشکل خواهند شد. بهترین شیوه در این خصوص آن است که باید در یک برنامه چند ساله مثلا هفت ساله، به صورت سالانه و پله‌کانی افزایش قیمت برق صورت گیرد تا در سال هفتم قیمت برق واقعی شود. در عین حال همانطور که اشاره شد، ادامه وضعیت فعلی و تثبیت قیمت برق، سرمایه‌گذاری در این بخش را بحرانی خواهد ساخت. مشخصا میزان سرمایه‌گذاری بخش‌خصوصی در صنعت برق طی سال جاری بسیار اندک بود.


دیدگاه‌ها

کد موجود در تصویری که مشاهده می کنید را وارد کنید
XML دیدگاه ها: RSS | Atom








معرفی فدراسیون

فدراسیون صادرات انرژی و صنایع وابسته ایران بمنظور ساماندهی تشکلی فرایندهای تولید و صادرات کالاها و خدمات صنايع انرژي ايران و حفظ توازن و نظم و فراهم کردن امکان بهره برداری بیشتر از سرمایه گذاری و تولید و همچنین استفاده و انتقال تجربیات علمی و عملی دست اندرکاران و به هنگام نمودن آن برای نیل به اهداف قانونی توسعه در حوزه صادرات كالا و خدمات حوزه انرژي ايران و دفاع از منافع مشروع اعضاء، فدراسیون صادرات انرژی و صنایع وابسته ایران به استناد بند (ک) ماده (5) قانون اتاق بازرگانی و صنایع و معادن و کشاورزی ایران تشکیل گردیده است.

ادامه مطلب

انجمن‌ها و شرکت‌های عضو

ساعت سرور

امروز، شنبه 01 اردیبهشت 1403 8:33 ب.ظ

ورود به سیستم

کاربر گرامی، در صورتی که ثبت نام نکرده اید روی دکمه ثبت نام کلیک نمایید. شایان ذکر است جهت استفاده از کلیه امکانات سایت ثبت نام ضروری می باشد.


ثبت نام

ثبت نام اولیه در سیستم برای همگان رایگان می باشد