صادرات 500 میلیون دلاری خدمات فنی ومهندسی در سال جاری
سرپرست سازمان توسعه تجارت ایران با بیان اینکه در 8 ماه ابتدای امسال صادرات خدمات فنی و مهندسی 500 میلیون دلار بوده است، گفت: ظرفیت کشور قطعا از این رقم بیشتر است.
محمدرضا مودودی در اولین نشست هم اندیشی سراسری توسعه صادرات خدمات فنی و مهندسی گفت: تحریمها دو هدف اصلی را دنبال میکند که یکی افزایش مصارف ارزی از طریق واردات کالاهای لوکس و غیر ضروری به کشور و دوم محدودیت تولید منابع ارزی از طریق جلوگیری از صادرات است، بنابراین فرآیند تحریمها تنها چیزی را که هدف قرار داده، تجارت خارجی کشور است و بنابراین نقش ما در این نشست ها این است که چگونه بتوانیم توطئه علیه ملت ایران را بی اثر کنیم.
سرپرست سازمان توسعه تجارت بیان داشت: بنابراین ضرورت دارد تا از تمام ظرفیت های نرم و سخت در حوزه فعالیت اقتصادی استفاده کنیم تا آثار تحریم را به حداقل برسانیم و یکی از بخش های مهم آن بخش صادرات خدمات فنی و مهندسی است.
مودودی با اشاره به رویکرد خود در زمینه صادرات اظهار داشت: نگاه ما از حالت بخشی به فرایندی است و در این بخش میخواهیم تیمی تشکیل شود که در هر تصمیمی کل فرآیند از تولید تا مصرف و صادرات رصد شود.
وی اظهار داشت: به عنوان مثال هر تصمیمی که برای صادرات یا توقف صادرات یک کالا اتخاذ می شود، باید کل زنجیره در آن مدنظر قرار گیرد و از همفکری آن ها استفاده شود و در یک فرآیند بهترین نقطه های هر زنجیره باید مدنظر قرار گیرد.
مودودی با اشاره به توانایی های بخش خصوصی بیان داشت: بخش خصوصی زمانی می تواند به اهداف خود دست یابد که بخش دولتی از آن حمایت و پشتیبانی کند و این انتظار، انتظار درستی نیست که بگوییم بخش خصوصی در بازارهای جهانی رقابت پذیر باشد، ولی ساختارهای پشتیبانی داخلی ما به ویژه در بخش دولت و حاکمیت رقابت پذیر نباشد، وقتی بخش خصوصی رقابت پذیر است که دولت ما هم رقابت پذیر باشد و بانک و صندوق و ضمانت صادرات هم رقابت پذیر باشد و در غیر این صورت انتظار بیهوده ای است که از بخش خصوصی بخواهیم صلابت در بازار جهانی داشته باشد، اما ما با کمترین حمایت بخواهیم این مسیر را فقط رصد کنیم.
وی بیان داشت: براساس آمارهایی که به سازمان توسعه تجارت اعلام شده صادرات خدمات فنی و مهندسی در 8 ماهه امسال تقریبا 500 میلیون دلار بوده و این رقم بسیار کمتر از ظرفیت ما است.
سرپرست سازمان توسعه تجارت ایران اظهار داشت: بخشی از این جهت است که بخش خصوصی پروژههای اما گزارش نمیدهد و ما مطئمن هستیم که عدد صادراتی ما در این بخش بیشتر از این رقم اعلام شده است.
وی گفت: مهمتر از همه اینکه صادرات خدمات فنی و مهندسی شاید یکی از خاص ترین بخش های اقتصادی ما است که به بحثهای اقتصاد جهانی گره خورده است .
سرپرست سازمان توجه تجارت بیان داشت: نمونه هایی در عراق و افغانستان وجود دارد که آمریکایی ها پروژههایی داشته اند که توسط بخش خصوصی ایرانی به صورت پیمانکار آن را انجام داده است بنابراین مطمئن هستیم که این بخش به صورت مشخص قابل محدودیت نیست و آنچه تا امروز نتوانسته اقتصاد این مملکت را قفل کند بعد از این هم نخواهد توانست.
مودودی بیان داشت: در بحث مشوق های صادراتی سهم بخش خدمات فنی و مهندسی به صورت جایزه مستقیم حدود 400 میلیارد تومان برآورد شده است و با توجه به اینکه سهم 1300 میلیارد تومانی را از مشوق ها صادراتی داریم، امیدواریم این امر تا پایان سال محقق شود و امیدواریم برای سال آینده هم با توجه به تمدید آن برای سال آینده هم بتوانیم از این مشوق بهره بگیریم.