شروط موفقیت بسته‌های حمایت از تولید

حمیدرضا صالحی، عضو هیات نمایندگان اتاق ایران معتقد است در شرایط فعلی اقتصاد ایران دولت باید راسا در بحث اعطای وام به تولیدکنندگان وارد شود و مابه‌التفاوت ارزی را پوشش دهد، چراکه بانک‌ها به‌عنوان یک بنگاه اقتصادی نمی‌توانند به این موضوع ورود پیدا کنند.
با توجه به شرایط خاص اقتصادی بسته‌های حمایتی از تولید و تولیدکنندگان باید با در نظر گرفتن موضوعات ویژه که درنهایت سبب تسهیل بخش تولید می‌شود تدوین شوند. اگر به منوال گذشته حرکت شود نمی‌توانیم به تولید کشور رونق خاصی ببخشیم. یکی از موضوعات مهمی که امروز تولیدکنندگان ما با آن سروکار دارند، مسئله ارائه وام با بهره‌های بالای بانکی است که با توجه به بالا بودن هزینه تمام‌شده محصولات هیچ تولیدکننده‌ای نمی‌تواند موتور تولیدش را روشن نگه دارد.
بنابراین ضمن اینکه لازم است دولت به بخش تولید کشور یارانه‌های ویژه اختصاص بدهد، باید درآمدهای خوبی هم نصیبش شود. یعنی دولت هم باید درآمد داشته باشد و هم درآمدهای خودش را بجا خرج کند. درنتیجه من فکر می‌کنم بسته‌های حمایتی دولت تنها هزینه‌ای نیست، می‌تواند درآمدی هم باشد. هدف هر دوی این بسته‌ها باید روشن کردن موتور تولید باشد اگر این اتفاق بیفتد اشتغال افزایش پیدا می‌کند و قیمت ارز پایین می‌آید.
دولت باید این موضوع را لحاظ کند که آیا قرار است به منوال گذشته رفتار و منابع در اختیارش را توزیع کند یا اینکه قرار است منابع جدیدی برای خودش تولید کند. همان‌طور که گفتم دولت خودش باید در بحث اعطای وام به تولیدکنندگان وارد شود و مابه‌التفاوت ارزی را پوشش دهد، چون بانک‌ها به‌عنوان یک بنگاه اقتصادی نمی‌توانند به این موضوع ورود پیدا کنند. بنابراین نگاه دولت درمورد برخی منابع درآمدی مثل حامل‌های انرژی که خودش را از آنها محروم کرده است باید اصلاحی باشد. موضوع دیگری که باید در بسته‌های حمایتی موردتوجه قرار گیرد، مالیات بر ارزش‌افزوده است.
به دلیل شرایطی که امروز در اقتصاد ما وجود دارد، نباید این نوع مالیات هر سال افزایش پیدا کند تا تولیدکنندگان بتوانند چرخ تولیدشان را به حرکت دربیاورند. دولت باید اجازه تنفس به واحدهای تولیدی بدهد تا آنها هم بتوانند روی پای خودشان بایستند و به تعطیلی کشانده نشوند. این‌گونه اقدامات می‌تواند برای رونق صنعت کشور مؤثر واقع شود و هزینه تمام‌شده تولید را کاهش دهد. همچنین در زمینه بیمه و اعطای طلب تولیدکنندگان و پیمانکاران باید کارهای اصلاحی و تکمیلی انجام شود. افزون بر اینها، باید به موضوع عرضه و تقاضا توجه شود.
همچنین باید در قانون کار اصلاحاتی صورت بگیرد تا چالش‌های موجود در فضای کسب‌وکار رفع شوند. اخیراً تولیدکنندگان ما در مورد بند 5 بسته جدید ارزی با مشکلاتی مواجه شدند که لازم است حتماً این‌گونه موارد در تدوین بسته‌های جدید لحاظ شوند. به نظر می‌رسد تغییر نگاه دولت برای ساماندهی به همه اموری که به آنها اشاره داشتم اهمیت زیادی دارد.
در ضمن تدوین هر کدام از بسته‌های حمایتی بدون مشورت و نظرخواهی از بخش خصوصی پایان روشنی ندارد و اشتباه است. مثلاً فعالان اقتصادی تاکید داشتند که دولت اصرار زیادی بر ارز 4200 تومانی نداشته باشد و خطرات آن را گوشزد کردند، اما متأسفانه توجه لازم صورت نگرفت و نتیجه‌ای که حاصل شد نتیجه خوبی نبود. خواهش ما این است که در تدوین بسته‌های جدید حتماً به نظرات و پیشنهاد‌های بخش خصوصی توجه شود.


دیدگاه‌ها

کد موجود در تصویری که مشاهده می کنید را وارد کنید
XML دیدگاه ها: RSS | Atom








معرفی فدراسیون

فدراسیون صادرات انرژی و صنایع وابسته ایران بمنظور ساماندهی تشکلی فرایندهای تولید و صادرات کالاها و خدمات صنايع انرژي ايران و حفظ توازن و نظم و فراهم کردن امکان بهره برداری بیشتر از سرمایه گذاری و تولید و همچنین استفاده و انتقال تجربیات علمی و عملی دست اندرکاران و به هنگام نمودن آن برای نیل به اهداف قانونی توسعه در حوزه صادرات كالا و خدمات حوزه انرژي ايران و دفاع از منافع مشروع اعضاء، فدراسیون صادرات انرژی و صنایع وابسته ایران به استناد بند (ک) ماده (5) قانون اتاق بازرگانی و صنایع و معادن و کشاورزی ایران تشکیل گردیده است.

ادامه مطلب

انجمن‌ها و شرکت‌های عضو

ساعت سرور

امروز، پنج شنبه 07 تیر 1403 11:05 ب.ظ

ورود به سیستم

کاربر گرامی، در صورتی که ثبت نام نکرده اید روی دکمه ثبت نام کلیک نمایید. شایان ذکر است جهت استفاده از کلیه امکانات سایت ثبت نام ضروری می باشد.


ثبت نام

ثبت نام اولیه در سیستم برای همگان رایگان می باشد