سالانه ۵ میلیارد یورو سرمایه گذاری در بخش نیروگاهی نیاز داریم

نایب رئیس هیأت مدیره فدراسیون صادرات انرژی گفت: سالانه باید ۵ هزار مگاوات به ظرفیت تولید برق کشور اضافه شود که نیازمند ۵ میلیارد یورو سرمایه گذاری است.

پیام باقری، نایب رئیس هیأت مدیره فدراسیون صادرات انرژی در گفتگو با خبرنگار مهر درباره اینکه با توجه به نزدیک شدن به فصول گرم سال، در ایام پیک مصرف برق باید چه اقداماتی انجام داد که شاهد خاموشی‌های گسترده و برنامه ریزی شده نباشیم، گفت: توجه و تمرکز بر افزایش ظرفیت تولید برق به تنهایی نمی‌تواند از خاموشی‌های برنامه ریزی شده جلوگیری کند. در این میان احتمال وجود رخدادهایی وجود دارد که همین میزان ظرفیت تولید برق را نیز تحت تأثیر قرار می‌دهد، چنانچه در تابستان سال ۹۷ شاهد خاموشی‌های گسترده‌ای بودیم که علت آن از دست دادن ظرفیت تولید برق نیروگاه‌های برق آبی به دلیل کاهش بارش‌ها و سطح ذخیره آب سدها بود.

وی با بیان اینکه برای مدیریت پیک مصرف برق باید هم در بخش عرضه و هم در بخش تولید اقداماتی انجام شود، ادامه داد: در بخش عرضه باید ظرفیت تولید برق کشور را افزایش دهیم که این موضوع نباید فقط متوجه نیروگاه‌های با مصرف سوخت فسیلی باشد و این افزایش باید در کل سبد تولیدی کشور لحاظ شود که ظرفیت تولید برق تجدید پذیرها را نیز شامل می‌شود.
به گفته این مقام مسؤول، ظرفیت تولید برق از انرژی‌های تجدیدپذیر مطابق برنامه‌های توسعه‌ای کشور نیست و رشد کندی را تجربه می‌کند. اخیراً کمبود منابع مالی وزارت نیرو موجب کند شدن روند توسعه ظرفیت تولیدی برق کشور شده است. به همین دلیل رشد تولید برق متناسب با رشد مصرف نبوده است. چنانچه بر اساس برنامه ریزی ها باید به طور میانگین در سال ۵ هزار مگاوات به ظرفیت تولیدی کشور اضافه شود، در حالی که چنین نشده و متوسط سالانه افزایش ظرفیت تولید برق کمی بیشتر از ۲ هزار مگاوات بوده است.
نایب رئیس هیأت مدیره سندیکای برق ایران اظهار داشت: البته وزارت نیرو در بخش مدیریت مصرف و پیک سایی (راهکارهای کاهش مصرف در ایام پیک) به ویژه در تابستان ۹۸ اقداماتی را انجام داد و ۵ هزار مگاوات پیک سایی انجام شد. در عین حال با توجه به بارندگی‌های مطلوب در کشور می‌توان به ظرفیت تولید برق برق آبی‌ها امیدوار بود.
باقری افزود: مستند به احکام برنامه ششم توسعه تا پایان سال ۱۴۰۰ باید ۱۰۰ هزارمگاوات ظرفیت منصوبه داشته باشیم که بدلیل کمبود منابع مالی، متناسب با این برنامه اقدام نشده است. برای احداث ۵ هزار مگاوات ظرفیت تولید برق با بخش انتقال آن نیاز به سرمایه گذاری ۴ تا ۵ میلیارد یورویی داریم که رقم قابل توجهی است.


دیدگاه‌ها

کد موجود در تصویری که مشاهده می کنید را وارد کنید
XML دیدگاه ها: RSS | Atom








معرفی فدراسیون

فدراسیون صادرات انرژی و صنایع وابسته ایران بمنظور ساماندهی تشکلی فرایندهای تولید و صادرات کالاها و خدمات صنايع انرژي ايران و حفظ توازن و نظم و فراهم کردن امکان بهره برداری بیشتر از سرمایه گذاری و تولید و همچنین استفاده و انتقال تجربیات علمی و عملی دست اندرکاران و به هنگام نمودن آن برای نیل به اهداف قانونی توسعه در حوزه صادرات كالا و خدمات حوزه انرژي ايران و دفاع از منافع مشروع اعضاء، فدراسیون صادرات انرژی و صنایع وابسته ایران به استناد بند (ک) ماده (5) قانون اتاق بازرگانی و صنایع و معادن و کشاورزی ایران تشکیل گردیده است.

ادامه مطلب

انجمن‌ها و شرکت‌های عضو

ساعت سرور

امروز، پنج شنبه 07 تیر 1403 10:56 ب.ظ

ورود به سیستم

کاربر گرامی، در صورتی که ثبت نام نکرده اید روی دکمه ثبت نام کلیک نمایید. شایان ذکر است جهت استفاده از کلیه امکانات سایت ثبت نام ضروری می باشد.


ثبت نام

ثبت نام اولیه در سیستم برای همگان رایگان می باشد