خرید مناقصه‌ای برق هم راهگشا نیست/ایجاد رگولاتوری روی میز مسوولان

پیام باقری نایب‌رئیس فدراسیون صادرات انرژی ایران  گفت:در روش خرید مناقصه ای برق نیز با انحصار تقاضا رو به رو هستیم و بعید است این روش بتواند در واقعی شدن قیمت ها تاثیرگذار باشد.

پیام باقری، رئیس کمیته صادرات سندیکای برق ایران در گفتگو با خبرنگار مهر درباره معایب و مزایای خرید برق نیروگاه‌ها به صورت مناقصه‌ای گفت: جزئیات این روش و بستری که لازم است تا چنین اقدامی در آن انجام شود، هنوز مشخص نشده است. تا زمانی که این فرآیند شکل نگیرد، چارچوب نهایی آن مشخص نیست.

وی افزود: مدت‌ها است بخش خصوصی معتقد است قیمت گذاری تکلیفی مشکلات عدیده ای برای صنعت برق ایجاد کرده؛ ممکن است مشکلات آن مربوط به بخش تولید باشد اما آثار و تبعات آن بی شک به تمام صنعت تسری می‌یابد و همه اجزای آن را متأثر می‌کند. مشکل ریشه‌ای صنعت برق را می‌توان تکلیفی بودن قیمت گذاری دانست.

باقری با اشاره به اینکه در قانون ظرفیت‌های لازم برای فاصله گرفتن از قیمت‌گذاری تکلیفی لحاظ شده است، ادامه داد: یکی از این ابزارها رگولاتوری است. از آنجایی که برق انحصار طبیعی دارد، ذیل اصل ۴۴ مطرح شده است که شورای رقابت با ایجاد مکانیزم رگولاتوری این مشکل را می‌تواند برطرف کند. اما علیرغم پیگیری‌های متعدد، موضوع رگولاتوری همچنان روی میز تصمیم گیران است و هنوز تصمیم قاطع و معینی برای آن گرفته نشده است.

 

رگولاتوری چاره کار است

به گفته باقری، تا زمانی که رگولاتوری در صنعت برق شکل نگیرد باید از روش‌های دیگر قیمت گذاری استفاده کرد که یکی از این روش‌ها، برگزاری مناقصه است.

نایب‌رئیس فدراسیون صادرات انرژی ایران اظهارداشت: مناقصه‌ای کردن قیمت خرید برق، روشی است که مشابه آن در بورس انرژی رقم می‌خورد. دربورس انرژی قیمت، بر اساس فرآیند عرضه و تقاضا مشخص می‌شود. باید قیمت تجاری برق نیز بر اساس مکانیزم عرضه و تقاضا مشخص شود.

وی با تاکید بر اینکه باید ساز و کار قابل استفاده برای مناقصه‌ای کردن قیمت خرید برق نیروگاه‌ها وجود داشته باشد، تصریح کرد: در بورس انرژی در حوزه برق، انحصار در بخش خریداران (متقاضی) وجود دارد متقاضیان وحدت رویه دارند چرا که معمولاً شرکت‌های توزیع برق (دولتی) هستند.

باقری گفت: با توجه به اینکه انحصار در طرف تقاضا وجود دارد، شاهد کشف قیمت نیستیم. بنابراین می‌توان گفت بورس انرژی برای برقی‌ها کارایی ندارد و کشف قیمتی نیز وجود ندارد و قیمت برق با نرخ حقیقی خود فاصله دارد.

وی ادامه داد: در روش خرید مناقصه‌ای برق نیز با چنین انحصاری رو به رو هستیم. این خریداران باید کالای خریداری شده را با نرخ یکسان و مشخص به شرکت‌های توزیع بفروشند؛ بنابراین این روش نیز نمی‌تواند تکلیفی بودن قیمت برق را اصلاح کند.


دیدگاه‌ها

کد موجود در تصویری که مشاهده می کنید را وارد کنید
XML دیدگاه ها: RSS | Atom








معرفی فدراسیون

فدراسیون صادرات انرژی و صنایع وابسته ایران بمنظور ساماندهی تشکلی فرایندهای تولید و صادرات کالاها و خدمات صنايع انرژي ايران و حفظ توازن و نظم و فراهم کردن امکان بهره برداری بیشتر از سرمایه گذاری و تولید و همچنین استفاده و انتقال تجربیات علمی و عملی دست اندرکاران و به هنگام نمودن آن برای نیل به اهداف قانونی توسعه در حوزه صادرات كالا و خدمات حوزه انرژي ايران و دفاع از منافع مشروع اعضاء، فدراسیون صادرات انرژی و صنایع وابسته ایران به استناد بند (ک) ماده (5) قانون اتاق بازرگانی و صنایع و معادن و کشاورزی ایران تشکیل گردیده است.

ادامه مطلب

انجمن‌ها و شرکت‌های عضو

ساعت سرور

امروز، پنج شنبه 07 تیر 1403 10:53 ب.ظ

ورود به سیستم

کاربر گرامی، در صورتی که ثبت نام نکرده اید روی دکمه ثبت نام کلیک نمایید. شایان ذکر است جهت استفاده از کلیه امکانات سایت ثبت نام ضروری می باشد.


ثبت نام

ثبت نام اولیه در سیستم برای همگان رایگان می باشد