واگذاری تابلوهای برق بدون رعایت قانون به زیمنس

به گزارش «انرژی امروز» سیدعلی کهفی قانع در خصوص واردات کالاها و تابلوهای برق مشابه داخلی، گفت: انجمن تابلوهای برق ایران در حال حاضر ۱۶۷ عضو دارد که ۳۰ تا ۴۰ درصد اعضا تحت لیسانس با تکنولوژی بالا فعالیت می‌کنند. 

وی با بیان اینکه ظرفیت تولیدی این مجموعه ۲۵۰ هزار سلول (واحد تابلو برق) در بهترین شرایط و ۸۵ درصد این تولیدات در داخل مصرف می‌شود، اظهار داشت: واحدها در بهترین شرایط با ۳۰ درصد ظرفیت کار می‌کنند و در حال حاضر این عدد به زیر ۱۰ درصد رسیده است و می‌توان گفت که ۵۰ کارخانه و شرکت عضو این انجمن در حال حاضر فعال نیستند.
قانع ادامه داد: تولید تابلو برق در ایران به لحاظ کمی بیش از نیاز داخلی است، بنابراین نیازی به واردات نیست، اما متأسفانه در پروژه‌های دولتی و خصوصی مشاهده می‌شود که از کالاهای مشابه خارجی استفاده می‌شود.
رئیس هیأت مدیره انجمن تابلوهای برق ایران با اشاره به اینکه متأسفانه طبق آمارهای استخراج شده در سال ۹۳ بالغ بر ۴۲.۵ میلیون دلار تابلو برق وارد کشور شده است، خاطرنشان کرد: به همین دلیل نامه‌ای به وزارت نیرو ارسال و آنها را از این اقدام مطلع کردیم هر چند که مسئولیت این اقدام با وزارت صنعت، معدن و تجارت است که باید حامی صنعت باشد.
قانع ادامه داد: ما معترض استفاده از تابلو برق‌هایی هستیم که با نام فاینانس در پروژه‌های وزارت نفت و نیرو با نام سرمایه‌گذاری خارجی توسط سرمایه‌گذاران خارجی وارد کشور می‌شود، این در حالی است که نمونه همان کالای وارداتی در داخل تولید می‌شود.
وی تأکید کرد: تقاضای ما از وزارت نفت و نیرو این است که از تابلو برق‌های ایرانی استفاده کنند و ما آمادگی تأمین آن را داریم.
قانع با اشاره به اینکه تولید تابلو برق ایران از لحاظ تکنولوژی به سطحی از توانایی رسیده که به تازگی قرارداد انتقال و صدور تکنولوژی به روسیه به ارزش سالانه یک میلیون یورو با یک شرکت روسی که سهام آن متعلق به فرانسه است به امضا رسید، گفت: متأسفانه در یکی از مناقصات داخلی در پروژه بید بلند قانون مناقصات داخلی رعایت نشد و از ابتدا با اعلام اینکه تأمین تابلو برق به شرکت‌هایی که تحت لیسانس باشند واگذار خواهد شد، جهت‌گیری دادن این پروژه به یک شرکت مشخص بود.
قانع ادامه داد: این شرکت که تحت لیسانس زیمنس آلمان است، برنده این مناقصه به ارزش ۱۰ میلیارد تومان شد، حال انتقاد و سؤال ما این است که آیا بهتر نبود به جای اینکه از ابتدا بگویند شرکت‌های تحت لیسانس باید در مناقصه شرکت کنند، از شرکت‌هایی که کاملاً ایرانی و تاب تست هستند استفاده می‌شد.
وی تصریح کرد: سوال اینجاست که برنده این شرکت ایرانی و وابسته و تحت لیسانس زیمنس است و اگر روزی به یکباره شرکت آلمانی نخواهد با این شرکت که تکنولوژی آن ایرانی نیست همکاری کند، چه اتفاقی خواهد افتاد؟
وی ادامه داد: به هر حال برای انجمن تابلوهای برق تفاوتی میان شرکت‌های ایرانی نیست، پس بهتر است در این‌گونه مناقصات شرکت‌هایی که تکنولوژی آنها کاملاً بومی است، استفاده شود.


دیدگاه‌ها

کد موجود در تصویری که مشاهده می کنید را وارد کنید
XML دیدگاه ها: RSS | Atom








معرفی فدراسیون

فدراسیون صادرات انرژی و صنایع وابسته ایران بمنظور ساماندهی تشکلی فرایندهای تولید و صادرات کالاها و خدمات صنايع انرژي ايران و حفظ توازن و نظم و فراهم کردن امکان بهره برداری بیشتر از سرمایه گذاری و تولید و همچنین استفاده و انتقال تجربیات علمی و عملی دست اندرکاران و به هنگام نمودن آن برای نیل به اهداف قانونی توسعه در حوزه صادرات كالا و خدمات حوزه انرژي ايران و دفاع از منافع مشروع اعضاء، فدراسیون صادرات انرژی و صنایع وابسته ایران به استناد بند (ک) ماده (5) قانون اتاق بازرگانی و صنایع و معادن و کشاورزی ایران تشکیل گردیده است.

ادامه مطلب

تشکل‌های عضو

ساعت سرور

امروز، آدینه 09 آذر 1403 2:03 ب.ظ

ورود به سیستم

کاربر گرامی، در صورتی که ثبت نام نکرده اید روی دکمه ثبت نام کلیک نمایید. شایان ذکر است جهت استفاده از کلیه امکانات سایت ثبت نام ضروری می باشد.


ثبت نام

ثبت نام اولیه در سیستم برای همگان رایگان می باشد